Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. November 17. 08:25, péntek | Külföld

Ingyenes november, kultúrával

Ingyenes november, kultúrával

Immár hatodik alkalommal lehet novemberben ingyenesen megtekinteni a lengyel Királyi Rezidenciák kiállításait, valamint részt venni a családi foglalkozásokon, múzeumi leckéken, tematikus sétákon és bemutatókon.

-adja hírül a lengyel idegenforgalmi honlap.

Az Ingyenes november idei szlogenje: „Itt történik a történelem”. A belépéshez regisztrációs jegy szükséges, amit díjmentesen lehet igényelni. Az adott időpontokra belépési limit érvényesül. A programban résztvevő lengyel múzeumok a Waweli Királyi Vár, a Varsói Királyi Vár, a Wilanów-i III. János Király Palotamúzeum és a Királyi Łazienki Park Múzeuma.

A Varsói Királyi Vár állandó kiállításai mellett a látogatók két időszakos kiállítást is megtekinthetnek a XX. század eleji magyar modern művészetről és Karolina Lanckorońska professzor munkásságáról.

A Királyi Łazienki park múzeuma a Łazienki-kastély és a benne található festménygaléria, illetve a királyi szobrászati galériának és a királyi színháznak otthont adó régi pálmaház és a vadászpalota is látogatásra hív. Számos esemény kíséri a novemberi kiállításokat, köztük a gyerekeknek szóló tematikus séták a Łazienki-kastélyban és a Régi Pálmaházban, szappanbuborék flash-mob vagy családi kalligráfia- és meseszövés-foglalkozások.

A Wilanów-i III. János Király Palotamúzeumban a barokk királyi rezidenciát fedezhetik fel a látogatók a király egykori rezidenciája környezetének és történetének szentelt ingyenes múzeumi tanórák, foglalkozások és csoportos tematikus séták keretében – foglalja össze a Polska Organizacja Turystyczna hírlevele.

Forrás: turizmus.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.