Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Április 21. 14:25, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ingyenes a csatornarákötés már 115 településen

Ingyenes a csatornarákötés már 115 településen

Ingyenes csatornarákötési akciót indított a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. A siófoki székhelyű – a Dunántúl 300 településén szolgáltató – társaság már 115 településen engedi el a csatornahálózatra csatlakozáskor fizetendő

A DRV Zrt., az ország első számú vízi közmű szolgáltatójaként kiemelt feladatának tekinti a felszíni és felszín alatti vízbázisok minőségének javítását, illetve megőrzését, amelyhez a szennyvízhálózatok kiépítése és folyamatos bővítése is alapvetően hozzájárul. A településeken kiépített közcsatornák kihasználtságának növelésével nem csak a környezetszennyezés mértéke, de az üzemeltetési költségek is csökkenhetnek. Mindezek érdekében fontos tehát, hogy az ingatlanok tulajdonosai igénybe vegyék a csatornaszolgáltatást és rácsatlakozzanak a meglévő rendszerre.

A csatornabekötés kiépítésének költségei sok esetben megterhelő kiadást jelenthetnek a háztartások számára. Ezt mérlegelve hirdette meg a DRV Zrt. 2011. április 1. és 2011. június 30. között csatornarákötési akcióját, melynek keretében az együttműködő önkormányzatokkal kötött megállapodásoknak köszönhetően a DRV Zrt. a működési területén csatornázott 150 településből már 115 településen teljes egészében elengedi a csatorna rákötés üzembe helyezésekor fizetendő 13.750.-Ft-os szakfelügyeleti díjat. A szennyvízbekötések szakfelügyeletét a bejelentett rákötési igényeket összegyűjtve, meghatározott napokon, egyszerre végzi el a Társaság a meghirdetett időtartam alatt.

Az akcióban résztvevő települések, az önkormányzati megállapodások alapján folyamatosan bővülő listája, a csatorna bekötési tájékoztató, illetve a megrendelő lap megtalálható a DRV Zrt. honlapján és a Társaság ügyfélszolgálati irodáiban is.

OrientPess Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.