Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Október 30. 09:30, szerda | Helyi
Forrás: infoGyőr

Interjú Tibi atyával!

Interjú Tibi atyával!

Tibi atya az egyik legnagyobb internetes mém napjainkban, facebookos követőinek a száma 170.000 felett van, bejegyzéseit több ezren osztják meg és lájkolják. Jöjjön a vele készült interjú, hogy könnyebben induljon a nap.

Ivott e már valaha Tibi atya szőlőből készült bort, vagy csak a szintetikus nedűt fogyasztja?
Egyszer láttam a Discoveryn egy sci-fi filmet valami szüretről, de nem igazán. Van a pincémben egy befőttesüvegben egy szőlőfürt formalinban konzerválva, hogyha esetleg meg kell magyarázni a NAV-nak, miből készül a bor.

Érez e, felnőtt, nem büntetendő korú nők/(férfiak) iránt vonzalmat, vagy csak a zsenge testek hozzák lázba?
Természetesen nem. Felnőttekkel semmiképpen nem lépek testi kapcsolatba, ugyanis ők esetleg elvárnák, hogy meghívjam őket valami piára, és a boromból senki nem kaphat. Itt szeretném tagadni a ministránsfiúk megrontásával kapcsolatos vádakat, én akkor pont nem ott voltam, sosem, ha kell van sziklaszilárd alibim. Vagy lesz 2 liter borért.

Volt trafikmutyi Humbákfalván is, vagy ott rendben, szabályosan zajlott a pályázat?
Hát ott van például Gelesztás Róbert trafikja, amit egy dögkút fenekén nyitott, és 30 millió forint állami támogatást vett fel érte. Aztán nyílt egy Nemzeti Dohánybolt az iskola büféjében is, ahol a cigirágókat kicserélték rendes cigarettára, hogy a nebulók ne nyomkodják fel a pad aljára.

Humbákfalván van egyéb sportlehetőség is a sportszerű iváson kívül? Vagy ez alkotja a helyi SC fő profilját?
Kiemelném a nemrégiben alakult Humbákfalvi Terhes Nők Ketrecharc Egyesületét, múlt hónapban rendeztük az "Én nem is vagyok annyira részeg" Büszkeségmenetet, amelynek egy 10.000 méteres távot tettek meg a résztvevők négykézláb.

Tibi atya népszerűbb a facebookon mint Orbán Viktor, nem ad okot ez arra, hogy megfontolja, hogy pártot alapít és indul a 2014-es választásokon?
Nem kívánok a politikai életben indulni, így jut elég mellékes a perselypénzből, valamint a Tátikában elcápázott fröccsökből.

Győrben van egy szódásszifon szobor, a Jedlik-csobogó. Ennek a Tibi-csobogóra való átnevezését már elindítottuk, támogatja a kezdeményezést?
Tiszteletem lerovásaként nem szeretném, ha átneveznék a szobrot, ugyanis a szóda az emberiség eddigi leghasznosabb találmánya. Na jó, a tablettás bor után. Egyébként tárgyalunk már a közműhálózattal, és vizsgálják a lehetőséget, hogy lehetne megoldani, hogy bor is folyjon belőle.

Mi inspirálta Tibi atyát, hogy publikáljon a nép felé?
Semmi. Pusztán az önzetlen szórakoztatás. Eredeti tanításokat szerettem volna megosztani a tudásra éhes publikum számára. A legfontosabb az eredeti humor, az interneten keringő kommersz poénokra már elég oldal épült; ez adja a profilom különlegességét. Fontos szempont még, hogy görbe tükröt tartok a társadalomnak, olyan dolgokat figurázok ki, amik jelen vannak a magyar valóságban, mindenki tud róla, de őszintén senki nem mer beszélni róla.

Van e célja az oldalnak, azon felül, hogy szórakoztat és "görbe tükör a társadalomnak"?
Semmi egyéb. Nem kívánok senkit megsérteni az oldallal. Még talán annyit tartanék fontosnak, hogy a mai városi fiatalságnak megmutassam, hogy milyen az élet az üveghegyen túl; hogy milyen a falusi élet pezsgése, ami teljesen véletlenül mindig a helyi kocsma/sportbüfé körül forgott.

Hány évesnek érzi "magát" Tibi atya? :)
Néha amikor négykézláb megyek haza a kocsmából és összepiszkítom magam, újra csecsemőnek érzem magam. Amúgy a lélek kortalan, erre a kérdésre ennyit válaszolnék.

Melyik városban élne szívesen, ha nem Humbákfalván?
Bármelyik városban, amelyik szívesen látna engem.

Ha Győrben jár, inna e velünk egy tucat fröccsöt?
Mindenképpen, ha ti fizettek. Vagy felétek lehet kabátgombbal rendezni a cechet?

Köszönjük az interjút és réméljük lesz alkalmunk a tucat kisfröccsre, természtesen mi fizetünk!

Fotók: Tibi atya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.