Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Január 07. 11:30, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír

Intézményfenntartó központ felügyeli megyénkben az átvett létesítményeket

Intézményfenntartó központ felügyeli megyénkben az átvett létesítményeket

Pénteki sajtótájékoztatóján Széles Sándor Győr-Moson-Sopron megyei kormánymegbízott úgy fogalmazott: az államigazgatási integráció összetettségére tekintettel a folyamat jelenleg is zajlik.

Az átszervezések következő lépéseként az állam felügyelete alá veszi azokat a hatósági feladatokat is, amelyeket jelenleg a jegyzők látnak el.

„Ezeknek a feladatoknak az átvétele 2013-ra, a járási rendszer kialakulásával teljesedik ki. A gördülékeny működést és az ügyfelek maradéktalan kiszolgálását az - egyébként ugyancsak 2011 januárjában létrejött - Kormányablakok fogják segíteni" - hangsúlyozta Széles Sándor.

Nehéz éven vagyunk túl - tette hozzá Paár Veronika kormánymegbízott kabinet-titkár és elmondta, ez év január 1-jétől a kormánymegbízott felügyelete alatt létrejött a Megyei Intézményfenntartó Központ (MIK), amely a megyei önkormányzat kezelésében működő intézményhálózat fenntartását vette át. A MIK vezetője Major Ernő, a fogyasztóvédelmi hatóság korábbi irányítója lesz. A kormányhivatal szakmai munkájának vezetését dr. Gyurita Rita igazgató végzi.

A megyei önkormányzat intézménye a jövőbeni is fennmarad, azonban eltérő funkcióval, területfejlesztési feladatok ellátásával folytatja tovább működését.

Tájékoztatása szerint a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház a GYEMSZI (Gyógyszerészeti és Egészségügyi, Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet) fenntartása és működtetése alá kerül. A működés a kormánymegbízott folyamatos bevonásával, informálásával fog zajlani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.