Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. November 04. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu

iPhone: titkárnő rövid szoknya nélkül

iPhone: titkárnő rövid szoknya nélkül

Fordít, előkeres és lehet diktálni neki - az iPhone olyan, mint egy aprócska titkárnő, csak nem mosolyog ránk. Bár egy jó háttérképpel ez is helyettesíthető.

Biztos lesz majd magyarul beszélő Siri (ez az iOS6 intelligens asszisztense, ami csak a 4S-nél és 5-ösnél működik), no de amíg meg nem érkezik, van néhány alkalmazás, amely egész jól pótolhatja azt. A legpofásabb mind közül a Dragon Dictation, amely félelmetesen jól helyettesít egy titkárnőt, na jó, a bájos mosolyt és a rövid szoknyát leszámítva.

Meglepően jó szókinccsel rendelkezik, hisz amíg a legtöbb titkárnő csak pislogna a
„fluxuskondenzátor” szó hallatán, a Dragon simán leírja azt, megkönnyítve, hogy a telefon időutazó használói jegyzeteket készítsenek.

Bámulatos készséggel körmöli le a káromkodásokat is, ezeket itt most nem részleteznénk... Viszont tesztelésünk során bajba került olyan gyakran használt szavakkal, mint a „trutymó” (szerinte az „csúcs hó”) vagy a „jampec” (ebből meg „jam perc” lett). Szóval, van még mit fejlődni.

A másik igen hasznos applikáció a Google fordítója, melyhez ugyan sajnálatosan magyarul nem beszélhetünk, de sok külföldi nyelvről fordít többé-kevésbé ügyesen magyarra. Az orosz Katyusa-dalt például tökéletesen értette prózában, persze a fordítás némiképp töredezett lett. Énekelve kicsit gyengébb teljesítményt nyújtott (erről most hang- és videofelvételt a gyengébb idegzetű olvasóink miatt inkább nem közlünk). Jól ért angolul is, ami ugye igencsak elvárható. Mondjuk Yodának komoly gondja lenne a fordító kezelésével, na de ő inkább a telepátiát használja iPhone helyett.

Na, ebből egy kukkot sem értett
A harmadik hasznos szolgáltatás, amit hanggal dolgoztathatunk, a Google keresője, a trutymót ő mondjuk kunyhónak érti, a jampecre meg nem is reagál, sőt a fluxuskondenzátorral is bajban van (szerinte az „pankrátor”), viszont rögtön rákeres, és így másodpercek alatt tisztába kerülhetünk a pankráció alapjaival, hátha valaki így kap kedvet hozzá. Azonban a legjobb módszer, ha helyette a Dragon Search programját használjuk, ami jobban érti, amit mondunk, és keresési kérésünket továbbdobja a Google-ra, a YouTube-ra, a Wikipédiára, vagy a Twitterre (ahogy szeretnénk).

Ám ha megfelel nekünk az angol nyelv is, és van a kezünkben van egy siris iPhone, esetleg androidos telefonunk van beépített Google Voice-szal (ez már beszél magyarul is!), akkor átléphetünk a jövőbe, és beszélgethetünk az Aggyal – csak nehogy úgy járjunk, mint a legénység a 2001 Űrodüsszeiában. Itt mondjuk nem tud kizárni bennünket a telefon az űrbe, felhívhatja viszont az egyik volt barátnőnket, amivel legalább ilyen nagy galibát okozhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk