Városlista
2020. szeptember 29, kedd - Mihály

Hírek

2013. Január 23. 05:00, szerda | Helyi

Iránban akasztással statuáltak példát

Iránban akasztással statuáltak példát

Két fiatal férfit Alireza Mafihat (23) és Mohammad Ali Sarvarit (20) végeztek ki ezzel a középkori módszerrel, mert az utcán kiraboltak egy férfit, akit egy bozótvágó késsel bántalmaztak is.

A bűncselekményt egy térfigyelő kamera rögzítette, amelyet a rablók valószínűleg dicsekvésből töltöttek fel az internetre.
A felvételen a támadók maszkkal takarták el az arcukat, leugrottak a társaik által vezetett motorokról, és erőszakkal elveszik áldozatuk táskáját és kabátját. A videót később az állami televízió is bemutatta. Óriási felháborodást keltett az ügy az egész országban; a kommentárokban a gyorsan romló közbiztonsággal magyarázták aggodalmukat a hozzászólók.


Az elkövetőket gyorsan elfogták, a hatóságok gyorsított eljárást rendeltek el. Védekezésként azt mondták, nagy szegénységben élnek, a nyomozóhatóság azonban így is a lehető legnagyobb büntetést rótta ki a két elkövetőre. Sadeq Larijani iráni főbíró szerint a közbiztonság még a napi betevőnél is előbbre való.


A nyilvános tárgyalás Teheránban volt hétfő délután. Az elkövetők cinkosait tíz év börtönre és 74 korbácsütésre ítélték, továbbá öt évre száműzték őket egy távoli kisvárosba. Mafiha és Sarvari ügyében a legszigorúbb döntést hozták a bírák: nyilvános, kötél általi halálbüntetés volt az ítélet.
A kivégzést egy közeli parkban hajtották végre, amit közel 300an néztek végig, közöttük néhány nő kegyelemért könyörgött.


A kivégzéskor Sarvari közönyösnek tűnt, de Mafiha összeomlott, és az egyik hóhér vállára borult, aki átkarolta. Az ítéletet azonban pillanatok alatt végrehajtották a két távirányítású daru.

Ti támogatnátok a halálbüntetés bevezetését Magyarországon? Szerintetek igazságos vagy túl szigorú ez az ítélet?

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 03. 14:03, csütörtök | Helyi

Merre tart 2020-ban a győri ingatlanpiac?

Győrben stagnálnak az ingatlanárak

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Július 17. 14:16, péntek | Helyi

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Forrás projekt - elkezdődtek a képzések...

2020. június végén elindultak az első képzések az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben.