Városlista
2020. január 29, szerda - Adél

Hírek

2013. Január 23. 05:00, szerda | Helyi

Iránban akasztással statuáltak példát

Iránban akasztással statuáltak példát

Két fiatal férfit Alireza Mafihat (23) és Mohammad Ali Sarvarit (20) végeztek ki ezzel a középkori módszerrel, mert az utcán kiraboltak egy férfit, akit egy bozótvágó késsel bántalmaztak is.

A bűncselekményt egy térfigyelő kamera rögzítette, amelyet a rablók valószínűleg dicsekvésből töltöttek fel az internetre.
A felvételen a támadók maszkkal takarták el az arcukat, leugrottak a társaik által vezetett motorokról, és erőszakkal elveszik áldozatuk táskáját és kabátját. A videót később az állami televízió is bemutatta. Óriási felháborodást keltett az ügy az egész országban; a kommentárokban a gyorsan romló közbiztonsággal magyarázták aggodalmukat a hozzászólók.


Az elkövetőket gyorsan elfogták, a hatóságok gyorsított eljárást rendeltek el. Védekezésként azt mondták, nagy szegénységben élnek, a nyomozóhatóság azonban így is a lehető legnagyobb büntetést rótta ki a két elkövetőre. Sadeq Larijani iráni főbíró szerint a közbiztonság még a napi betevőnél is előbbre való.


A nyilvános tárgyalás Teheránban volt hétfő délután. Az elkövetők cinkosait tíz év börtönre és 74 korbácsütésre ítélték, továbbá öt évre száműzték őket egy távoli kisvárosba. Mafiha és Sarvari ügyében a legszigorúbb döntést hozták a bírák: nyilvános, kötél általi halálbüntetés volt az ítélet.
A kivégzést egy közeli parkban hajtották végre, amit közel 300an néztek végig, közöttük néhány nő kegyelemért könyörgött.


A kivégzéskor Sarvari közönyösnek tűnt, de Mafiha összeomlott, és az egyik hóhér vállára borult, aki átkarolta. Az ítéletet azonban pillanatok alatt végrehajtották a két távirányítású daru.

Ti támogatnátok a halálbüntetés bevezetését Magyarországon? Szerintetek igazságos vagy túl szigorú ez az ítélet?

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 28. 15:10, kedd | Helyi

Kis híján majdnem belehalt egy győri család, mert rosszul kötötték be náluk a kazánt

Egy győri családi ház vegyes tüzelésű kazánja, a gyanú szerint, kivitelezési hiba miatt túlmelegedett, a fűtéscsövek rezegni kezdtek, és majdnem felrobbant.

2020. Január 27. 14:28, hétfő | Helyi

Egy igazi zseni született - Mozartra emlékezünk!

Egy igazi osztrák zsenire emlékezik a mai napon a zeneirodalom. 264 évvel ezelőtt - ezen a hideg januári napon - született a meseszép Salzburgban Wolfgang Amadeus Mozart.

2020. Január 27. 13:07, hétfő | Helyi

Dézsi Csaba András az új polgármester - Történelmi győzelmet aratott az időközi polgármester választás Győrben

Nagy fölénnyel győzött Dézsi Csaba András, győri fideszes polgármesterjelölt. Kemény, problémamegoldó kampányon van túl Dézsi Csaba András, a győri vasárnapi időközi polgármester-választás nyertese.

2020. Január 27. 10:29, hétfő | Helyi

Karmesteri pálcát ragadott a győri balettigazgató - Koncert az uszodában

Minden a vízről szólt a Győri Filharmonikus Zenekar farsangi koncertjén, amelyet immár hagyományosan idén is az Aqua Sportközpontban tartottak, ismét nagy közönségsikerrel. A Győri Balett igazgatója "vezényelt" is.