Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Október 03. 14:41, szerda | Helyi sport
Forrás: Pozsgai Kitti

Irány focizni- új műfüves pályákat létesítenek a megyében

Irány focizni- új műfüves pályákat létesítenek a megyében

A meglévő füves pályák felújítása is tervben van, addig is számos új műfüves focipályát létesítenek a megyében- hangzott el a Magyar Labdarúgó Szövetség Megyei Igazgatóságának sajtótájékoztatóján.

Bolla Péter társadalmi elnök és Horváth László igazgató elégetettek a tavalyi bajnokság eredményeivel, mint elmondták, minden csapatnak sikerült névadó támogatót találni idén is, a Duna Takarék Megyei I. osztály is ugyanezen a néven menetel tovább. A támogatói szerződést ünnepélyes keretek között írták alá a felek Győrben.

Pályázatok útján épülnek a pályák, az önkormányzatoknak harminc százalék önerővel kellett rendelkezniük. Kapuváron, Rajkán és Csornán már el is készültek a sportpályák, mellettük Győr-Ménfőcsanakon, Sopronban és Mosonmagyaróváron is épülnek kis, illetve nagy futballpályák.

A csapatok gazdasági helyzetét nagyban megkönnyíti, hogy jóval kevesebb díjat kell befizetniük. Többek között ennek a könnyítésnek is köszönhető, hogy a megye másodosztály mindhárom bajnoka vállalta az első osztályban szereplést- mondta el Horváth László igazgató. Hozzátette, emelkedett a játékengedélyt kiváltó labdarúgók száma is, a 9600 fő, országosan a harmadik legmagasabb létszám. Megyénket e tekintetben csak Budapest és Pest megye előzi meg, így elmondható, hogy arányaiban megyénkben futballoznak a legtöbben valamilyen bajnokságban.

Elhangzott az is, hogy pozitív mérleggel zárt az igazgatóság, a nyereségből többek között sporteszközöket vásárolnak.

Jövő év tavaszára megyei futball könyvvel is készülnek, melynek a hírek szerint Papp Győző lesz a szerzője. A könyv, az elmúlt ötven év megyei bajnokai előtt kíván tisztelegni.

Az MLSZ Megyei Igazgatósága új irodaépületbe költözött, mostantól a Kálvária utcában lehet megtalálni őket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 08:14, szombat | Helyi

Színművészek hívták fel a figyelmet a menhelyi állatokra

A győri állatmenhelyre látogattak a Pincérfrakk utcai cicák című előadás alkotói.