Városlista
2021. január 23, szombat - Zelma

Hírek

2019. December 12. 13:04, csütörtök | Helyi

Irány Milánó! Bevásárlás, jó ételek, és hogy a párunk is velünk utazzon: foci

Irány Milánó! Bevásárlás, jó ételek, és hogy a párunk is velünk utazzon: foci

Olaszország második legnagyobb városa, Milánó. Milánót mindenki ismeri, ha csak hallomásból is, hiszen a divat „fővárosának” tartják.

De a város nem csak erről híres, hanem gyönyörű épületei és a városban található operaház miatt is méltán vívott ki nevet magának.

Milánóban is romatikázhatunk. Sétálhathatunk a Dóm téren, vagyis a Piazza del Duomón, megnézhetjük az operaházat, a Teatro alla Scalát, de megcsodálhatjuk a San Fedele templomot, Leonardo da Vinci szobrát, vagy a Piazza Scala képtárat.

Sant’ Ambrogio –bazilika

A Sant’ Ambrogio-bazilika Milánó egyik legrégebbi temploma. A város szent püspöke, Szent Ambrus építette. Az előudvart egy díszesen faragott kapu átlépésével lehet megközelíteni. Láthatunk itt ókeresztény sírköveket, oszlopfőket és domborműveket is.

A bazilika homlokzata és az árkádos udvar magán hordozza a 4. század ódon hangulatát és szinte lüktet a kövekből a történelem és a kor hangulata. A régi hangulatot a gyönyörűen megfestett freskók csak fokozzák. Igaz, hogy nem olyan díszes a bazilika, de még így is látni benne a szépséget. A bazilikánál művészeti kiállítások is szoktak lenni és természetesen az ajándékboltokban itt is be lehet vásárolni. A helyszínre tömegközlekedési eszközzel és metróval is el lehet jutni. A helyszín adta békét csak tovább fokozza az egyedi szószék és a IX. Pius pápa szobra.

Piazza GAE Aulenti

Ebben a városrészben építészei szemmel is modern épületegyütteseket láthatunk. Az épületek miatt modern Milánónak is nevezhetjük ezt a városrészt. A teret olyan épületek veszik körül, amelyek modern dizájnnal rendelkeznek. A legfigyelemkeltőbb talán az UniCredit torony, amely mintegy 240 méterrel nyúlik a magasba.

Az utóbbi időben a Piazza GAE Aulenti vált az egyik legnépszerűbb látnivalóvá a turisták számára. Ha a magasból szeretnénk megcsodálni a teret és a várost, akkor a panorámát az UniCredit épület tetejéről is megcsodálhatjuk. Mint a legtöbb hely, ez is éjjel nyújtja a legszebb látványt. A tér közelében számtalan bár, étterem és klub várja az ide látogatókat.

Az olasz foci

Nem csak Rómában, hanem Milánóban is szurkolhatunk a kedvenc focicsapatunknak, érdemes meglepni párunkat egy meccs belépővel, vagy egy stadion túrával. Az Unibet magyar sportfogadás oldalának kutatása alapján, a legtöbb férfi vágyik arra, hogy egyszer átéljen egy igazi olaszországi meccs-hangulatot.

Stadio Giuseppe Meazza – San Siro Stadion

A Bet Clic app -ból is megtudható, hogy a San Siro stadion ad otthont az AC Milan és az Internazionale csapatainak. A San Siro-ba stadiontúrákat is szerveznek. A stadiont 1925-ben építették, és mintegy nyolcvanezer fő befogadására alkalmas. A stadion metróval is megközelíthető, viszont egy-egy meccs után szinte lehetetlen taxit kapni. A stadionban büfék is megtalálhatók, aztán az ajándékshopokban alaposan be lehet vásárolni. A stadionban múzeum is működik, ahol mindkét csapat tagjainak az ereklyéit lehet megtekinteni.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 23. 18:11, szombat | Külföld

Több halálesetet okozhat az új brit variáns, de hatékonyak ellene az oltások

A brit kormány tudományos főtanácsadója szerint vannak arra mutató - egyelőre nem egyértelmű - jelek,

2021. Január 23. 17:10, szombat | Belföld

Unokázós csalókat fogtak el Győrben

Elfogtak két embert pénteken a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök úgynevezett unokázós csalás miatt - közölte a rendőrség szombaton a honlapján.

2021. Január 23. 16:09, szombat | Belföld

Az e-kereskedelem csökkenti a kiskereskedelem szén-dioxid lábnyomát

Az online vásárlás a hagyományos kereskedelemhez képest átlag 36 százalékkal alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással jár - hívta fel a figyelmet egy friss kutatás alapján a Prologis ipari és logisztikai ingatlanvállalat.

2021. Január 23. 15:08, szombat | Külföld

Megtiltják a nem elengedhetetlen célból történő utazásokat Belgiumban

Belgiumban jövő szerdától a koronavírus-járvány és a vírusmutációk terjedésének visszaszorítása céljából március 1-ig megtiltanak minden olyan utazást, amely nem elengedhetetlen célból történik