Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. November 29. 11:22, szerda | Belföld

Írj kritikát! - Pályázz értékes nyereményekért!

Írj kritikát! - Pályázz értékes nyereményekért!

A MÜPA második alkalommal hirdeti meg a Karc kritikaíró pályázatot. A szervezők ismét az intézmény teljes programpalettájához kapcsolódóan várják a fiatal szerzők jelentkezését.

Lehetőséget szeretnének nyújtani azoknak a tehetséges fiataloknak, akik szeretnék megmérettetni magukat a kritika műfajában. Idén először videókritikával is lehet pályázni, a győztes díja pedig – többek között – publikálási lehetőség és koncertlátogatás egy európai nagyvárosban.

A MÜPA saját rendezésű programjairól vár olyan kritikai beszámolókat, amelyekben indoklással alátámasztott, független vélemény olvasható, és amelyek írója törekszik a közérthetőségre és olvasmányosságra, ugyanakkor stílusa egyedi. A kritikaíró pályázatra minden 18 évnél idősebb, de 31. életévét be nem töltött fiatal pályázhat, idén nemcsak felsőoktatási hallgatók, hanem minden érdeklődő jelentkezését várja az intézmény. Honlapjukon teszik közzé azoknak a rendezvényeknek a listáját, amelyekre ingyenes jegyeket biztosít a pályázók számára: a műfajilag színes listán egyaránt szerepelnek komolyzenei, jazz-, könnyűzenei és világzenei koncertek, valamint a szervezők idén először újcirkusz előadásokról is várnak kritikai beszámolókat. A Karc pályázat egészen a 2017/2018-as évad végéig tart, az ünnepélyes díjkiosztóra a Budapesti Wagner-napokon kerül sor 2018 júniusában.

A pályamunkákat a Radnóti Sándor esztéta vezette, neves szakemberekből álló zsűri értékeli, melynek további tagjai Bóka Gábor tanár és zenekritikus, Dömötör Endre, a Recorder magazin főszerkesztője, Mörk Leonóra, az Elle Magazin szerkesztője, Weyer Balázs, a Hangvető Zenei Társulás társigazgatója, és Zipernovszky Kornél újságíró.

A zsűri szakmai díjai:

Első díj: 100 000 Ft értékű Müpa-utalvány; valamint egy főre szóló, kétnapos külföldi utazás és koncertlátogatás az ECHO (Európai Koncerttermek Szövetsége) egyik intézményében, továbbá a nyertes pályamű a Müpa Magazinban is megjelenik.

Második díj: 100 000 Ft értékű Müpa-utalvány

Harmadik díj: 75 000 Ft értékű Müpa-utalvány

Közönségdíj: 100 000 Ft értékű Müpa-utalvány

Az idei évadban az új vlog kategóriával bővül a Karc pályázat: 5 percnél nem hosszabb videóblog-pályamunkákat benyújtásával lehet pályázni és a zsűri a vlog kategóriában különdíjat ad ki. A szakmai zsűri díjai mellett több neves magazin is publikálási lehetőséget biztosít az általuk kiválasztott pályázóknak.

További információk, és a részletes pályázati felhívás a Müpa Karc aloldalán:

https://www.mupa.hu/rolunk/karc

Forrás: librarius.hu

Kép: budapestchristmas.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: