Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Április 13. 10:14, péntek | Belföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Iskolai lövöldözést tervezett egy fővárosi gimnazista

Iskolai lövöldözést tervezett egy fővárosi gimnazista

Két év próbaidőre ítélt a Fővárosi Törvényszék egy budapesti gimnazista fiút, aki januárban diáktársainak azt mondta, hogy iskolai lövöldözést tervez - közölte a fővárosi főügyész pénteken az MTI-vel.

Az ítélet nem jogerős.

Ibolya Tibor a közleményben azt írta, a 15 éves fiú egy közösségi oldalon és személyesen is arra utalt két kiskorú osztálytársának és egy szintén kiskorú ismerősének, hogy a hírekben "floridai lövöldözésként" ismert esethez hasonlóan azt tervezi, hogy a gimnáziumban diáktársait lelövi, majd ezt követően öngyilkosságot követ el. A fiú ezután átküldött nekik egy az amerikai iskolai lövöldözésről készült amatőr videót, valamint egy olyan linket is, amelyben egy sorozatlövő gépkarabély képe és leírása szerepelt.

Iskolatársai attól tartottak, hogy tervét valóban véghez is viszi majd - tette hozzá.

A közlemény szerint a fiút a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói hallgatták ki, majd a beszerzett bizonyítékok alapján a Fővárosi Főügyészség Gyermek- és Fiatalkorúak Bűnügyeinek Osztálya emberölés előkészületének bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé.

A Fővárosi Törvényszék emberölés előkészületének bűntette miatt 2 év próbaidőre ítélte, külön magatartási szabályként önismereti tréningen való részvételre kötelezte, valamint megállapította, hogy a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

Az ítélet ellen az eljáró ügyész súlyosításért, szabadságvesztés - fiatalkorúak fogházbüntetése - kiszabása és annak próbaidőre történő felfüggesztéséért, a fiatalkorú védője felmentésért fellebbezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.