Városlista
2020. április 10, péntek - Zsolt

Hírek

2019. Augusztus 30. 09:24, péntek | Belföld

Ismertették a Giro d'Italia magyarországi logóját

Ismertették a Giro d'Italia magyarországi logóját

A logón a budapesti Szabadság-szobor emel magasba egy rózsaszínű biciklit. A Giro d\'Italia logójának bemutatásával elkezdődött a felvezető rendezvények sorozata.

Augusztus 29-én Nagykanizsán Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, a Giro d’Italia 2020-as Nagy Rajtját szervező bizottság elnöke Nagykanizsán bemutatta a sajtónak a jövő évi olasz körverseny magyarországi logóját.

A logón a budapesti Szabadság-szobor emel magasba egy rózsaszínű biciklit.

A választás azért esett erre a szimbólumra, mert egyrészt évek óta a hazai kerékpárosok egyik legfőbb jelképe a bringaemelés, másrészről a logó kifejezi azt a gondolatot is, hogy a Giro d’Italia az egész kerékpáros közösség ünnepe is egyben. Az élsporton túl minden biciklivel közlekedőt, városi tekerőt, hétvégi bringást szeretnének megszólítani –írják a szervezők közleményükben.


Kerékpáros aktivitások év közben

A Giro felvezető programjait is úgy alkották meg, hogy az túlmutasson az élsporton. Így az év folyamán lesznek közösségi biciklizések, amatőr versenyek, kerékpáros aktivitások illetve kiemelt cél, hogy a programok hozzájáruljanak a közlekedési kultúra fejlesztéséhez. Ezért a Giróhoz kapcsolódóan iskolai programok is indulni fognak.

A kormánybiztos elmondta, hogy a városi biciklizés fontosságát hangsúlyozva idén ősszel a Giro d’Italia Nagy Rajt a szeptember 9-én induló Bringázz a Munkába kampányba is bekapcsolódik. Ezer Giro Nagy Rajt pólót osztanak ki a kampányban résztvevőknek, illetve a legtöbbet tekerő csapatok egy exkluzív utazást nyerhetnek a jövő évi Giro d’Italia néhány magyarországi és olaszországi szakaszára.A jövő évi körverseny tévéközvetítéseinek köszönhetően 195 országban ismerhetik meg hazánk legszebb tájait a kerékpársport szerelmesei.


Kanizsa aspetta il Giro

Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere, a Kanizsa aspetta il Giro, vagyis a Kanizsa várja a Girót rendezvény házigazdája elmondta, hogy a Giro-váró fesztivállal kettős célja volt a szervezőknek: egyrészt felhívni a figyelmet arra, hogy a világ egyik legjelentősebb sporteseménye jövő májusban Zalába érkezik, másrészt ízelítőt adni abból a fiesztahangulatból, amely a Giro d’Italia kerékpáros körversenyt övezi Olaszországban immár egy évszázada.

A város polgármestere bejelentette, hogy 2020. május 11-én Nagykanizsa iskoláiban rövidített tanítási napot tartanak, hogy minél több fiatal részt tudjon venni ezen a történelmi sporteseményen. Egyben felhívta a május 11-i, Székesfehérvár-Veszprém-Balatonfüred-Tapolca-Keszthely-Nagykanizsa szakasz által érintett települések polgármestereit, hogy lehetőségük szerint minél többen csatlakozzanak ehhez a mozgalomhoz.

Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára elmondta, hogy Nagykanizsa hosszú évek óta azon dolgozik, hogy a Dél-Dunántúl kerékpáros fővárosa legyen. A megyében és a városban megvalósult és tervezett kerékpáros fejlesztések, valamint a hamarosan megépítésre kerülő kerékpáros versenycsarnok, a velodrom is mind ezt erősítik.

A dél-zalai régió egyik legfontosabb turisztikai terve, hogy néhány év múlva több kerékpáros kör induljon innen.

Az egyik lehet a Murafölde-kör, amely Bázakerettye érintésével vezetne Lendvára, míg a Kis-Balaton-kör Zala legszebb szőlődombjain haladva mutathatná be az ország egyik legszebb, érintetlen táját.

A Giro d’Italia egy olyan komoly kerékpáros ambíciókkal és múlttal rendelkező város számára, mint Nagykanizsa, a jövő év legfontosabb eseménye lesz, ezért – mint elmondta – mindent megtesznek, hogy utolsó hazai célállomásként igazi ünneppel búcsúztassák 2021 májusában a Magyarországra érkező nagyhírű körversenyt.

Forrás: turizmus

Fotó: Giro d"Italia

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 09. 17:40, csütörtök | Belföld

Határozatlan időre meghosszabbítják a koronavírus miatti kijárási korlátozást

Határozatlan időre meghosszabbítja a kormány a koronavírus-járvány miatt két hete elrendelt kijárási korlátozást - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Facebook-oldalán.

2020. Április 09. 15:09, csütörtök | Belföld

Idén csak az írásbeli érettségi vizsgákat tartanák meg

Az oktatási akciócsoport javaslata szerint - mondta a köznevelési államtitkár a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.

2020. Április 09. 12:01, csütörtök | Belföld

Elmarad az ünnepi vásárlások értéke a korábbiakétól

Visszafogottabbak a húsvéti beszerzések a koronavírus-járvány miatt, az ünnepi vásárlások értéke elmarad a korábbi években tapasztalttól - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI megkeresésére.

2020. Április 09. 11:57, csütörtök | Belföld

Gyógyultan távozott egy koronavírus-fertőzött kislány a kórházból

Csak a kontroll vizsgálatokra kell majd visszamennie a kórházban.