Városlista
2019. október 21, hétfő - Orsolya

Hírek

2019. Október 10. 15:57, csütörtök | Belföld

Ismét díjat kapott a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága

Ismét díjat kapott a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága

A 2018-as „Év Honlapja\" online kommunikációs elismerés után most az RGB – Kreatív Design Award különdíját vitte el a BvOP a megújult Börtönújság kiadványával.

A folyóiratot az elitéltek is szerkesztik, bemutatva a börtönéletet, a képzéseket, és pozitív példákat is.

Tavaly az Év Honlapja pályázaton a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az akkor elindított új szervezeti honlapjával, a bv.gov.hu-val nyert díjat, most pedig az RGB – Kreatív Design Award marketingkommunikációs verseny, a „Print" kategória „Előremutató társadalmi törekvés" különdíját nyerte el.

A cél, hogy megtalálják és díjazzák Magyarország legkreatívabb módon kivitelezett kommunikációs és marketingcélú designmegoldásait.

A BvOP-nak azért is fontosak ezek a díjak, mert a rendvédelmi kommunikáció képviselői korábban még soha sem szereztek ilyen szakmai elismeréseket.

Az 1898-ben alapított Börtönújság a hazai büntetés-végrehajtási intézetekben büntetésüket töltőknek készülő és kéthavonta digitálisan és nyomtatásban is megjelenő folyóirat.

A Börtönújság szerkesztéséről és nyomtatásáról egy rövidfilmet is készítettek.

Az újság leginkább bűnmegelőzési és reintegrációs célok miatt született, a tartalmát pedig az elítéltek is szerkesztik. Pozitív példákat mutatnak be az újságban, bemutatják a börtönéletet, a programokat, de szó esik a képzésekről, és jóvátételi kezdeményezésekről is.

Forrás: origo.hu

Kép: blikk.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 20. 18:04, vasárnap | Belföld

Tematikus műsorokkal készül az M5 október 23. alkalmából

Tematikus műsorokkal készül október 23. alkalmából az M5; szerda este többek között a Tumbász Ákos és Forró Mariann szerelmi történetét feldolgozó Szerettünk volna még élni című dokumentumfilmet láthatják a nézők

2019. Október 20. 16:33, vasárnap | Belföld

Hétfőn kezdődik az Országgyűlés őszi ülésszak

Az Országgyűlés hétfőn kéthetes üléssel kezdi meg őszi ülésszakát. A képviselők csütörtökön kezdik tárgyalni a 2018-as költségvetés zárszámadását.

2019. Október 20. 14:00, vasárnap | Belföld

Három hetük van a plakátok eltávolítására a jelölteknek és jelölőszervezeteknek

Három hetük van az önkormányzati és nemzetiségi választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek, hogy eltávolítsák a kampányidőszakban közterületeken elhelyezett plakátjaikat.

2019. Október 20. 13:31, vasárnap | Belföld

Áder: A fenntartható fejlődési célok víz nélkül teljesíthetetlenek

Az ENSZ által megfogalmazott fenntartható fejlődési célok víz nélkül teljesíthetetlenek, a víz központi kérdéssé vált - hangsúlyozta Áder János köztársasági elnök a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.