Városlista
2020. július 10, péntek - Amália

Hírek

2019. Október 10. 15:57, csütörtök | Belföld

Ismét díjat kapott a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága

Ismét díjat kapott a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága

A 2018-as „Év Honlapja\" online kommunikációs elismerés után most az RGB – Kreatív Design Award különdíját vitte el a BvOP a megújult Börtönújság kiadványával.

A folyóiratot az elitéltek is szerkesztik, bemutatva a börtönéletet, a képzéseket, és pozitív példákat is.

Tavaly az Év Honlapja pályázaton a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az akkor elindított új szervezeti honlapjával, a bv.gov.hu-val nyert díjat, most pedig az RGB – Kreatív Design Award marketingkommunikációs verseny, a „Print" kategória „Előremutató társadalmi törekvés" különdíját nyerte el.

A cél, hogy megtalálják és díjazzák Magyarország legkreatívabb módon kivitelezett kommunikációs és marketingcélú designmegoldásait.

A BvOP-nak azért is fontosak ezek a díjak, mert a rendvédelmi kommunikáció képviselői korábban még soha sem szereztek ilyen szakmai elismeréseket.

Az 1898-ben alapított Börtönújság a hazai büntetés-végrehajtási intézetekben büntetésüket töltőknek készülő és kéthavonta digitálisan és nyomtatásban is megjelenő folyóirat.

A Börtönújság szerkesztéséről és nyomtatásáról egy rövidfilmet is készítettek.

Az újság leginkább bűnmegelőzési és reintegrációs célok miatt született, a tartalmát pedig az elítéltek is szerkesztik. Pozitív példákat mutatnak be az újságban, bemutatják a börtönéletet, a programokat, de szó esik a képzésekről, és jóvátételi kezdeményezésekről is.

Forrás: origo.hu

Kép: blikk.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 10. 13:06, péntek | Belföld

Nem zárható ki a szigorítás a koronavírus miatt

Nem zárható ki a koronavírus-fertőzés miatt egyes szabályok szigorítása - mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az M1 csatornán csütörtök este.

2020. Július 10. 12:04, péntek | Belföld

Megszűnt a Magyarországról Angliába és Skóciába utazók karanténkötelezettsége

Megszűnt pénteken a Magyarországról és számos más országból Angliába és Skóciába beutazók karanténkötelezettsége.

2020. Július 10. 10:02, péntek | Belföld

Heroint csempésző férfi ellen indult eljárás Szegeden

Eljárás indult egy szerb férfi ellen, aki 21 kilogramm heroint próbált Magyarországra csempészni, az ügyészség indítványozta a letartóztatását

2020. Július 10. 10:00, péntek | Belföld

Meghalt két koronavírusos beteg, hárommal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Elhunyt két idős, krónikus beteg, és hárommal, 4223-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken.