Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Március 25. 15:54, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Ismét Komáromban a Mediawave

Ismét Komáromban a Mediawave

Ismét a komáromi Monostori Erődben rendezik meg a Mediawave nemzetközi film- és zenei seregszemlét április 30-tól május 4-ig.

Idén a nőiség, valamint a kisebbségi és a háborús filmek lesznek a Mediawave filmes programjának központjában. A 88 filmből álló nemzetközi versenyprogramba bekerült alkotásokat 78 ország 1257 nevezéséből válogatta ki az előzsűri. A rendezvényen 76 hazai készítésű mozgókép látható - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.
A női jelenlét a zenei programokban is hangsúlyosan jelenik meg, visszatérő fellépő az idén ismét a Mediawave-en zenélő Iva Bittová cseh hegedűművész, valamint Leena Conquest amerikai énekesnő, aki szólóban és a Tóth Viktor Tercett-tel együtt is koncertezik. Hollandiából érkezik a Spinifex Quintet, a magyar dzsesszelőadók közül Dresch Mihály, Grencsó István és Geröly Tamás lép fel. Szintén zenél Ferenczi György és a Rackajam vagy a Rutkai Bori és a Specko Jedno is.
Folytatódnak a Mediawave-en hat éve sikerrel zajló filmes és zenei workshopok, Ferenczi György, valamint Leena Conquest vezetésével lesz énekes, illetve akusztikus zenei műhely, ezen kívül csángó népi műhely is indul az Erődben. Bővebb információk a Mediawave honlapján találhatók.

Fotó: http://mediawavefestival.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -