Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Augusztus 03. 15:47, szerda | Helyi önkormányzati
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat

Ismét sikeres nyelvtanfolyam Németországban

Ismét sikeres nyelvtanfolyam Németországban

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat nemzetközi kapcsolatai révén júliusban 8 megyei középiskolás fiatal és egy kísérő tanár vehetett részt az Enzrkeis járás által magyar és lengyel fiataloknak meghirdetett nyelvtanfolyamon.

A fiatalok két hetet tölthettek Baden-Württembergben, ahol mélyíthették nyelvtudásukat, s ismereteket szerezhettek Pforzheim városáról, Enzrkeis járásról, a környék történelméről, kultúrájáról.

Júliusban két hétig tartó, 45 órás intenzív nyelvtanfolyamon vettek részt Győr-Moson-Sopron megyei németet tanuló diákok a németországi Pforzheimben. A kurzuson lengyel fiatalok is részt vettek, így a magyar tanulóknak lehetőségük volt nem csak Németország, hanem egymás kultúrájának megismerésére is. A német partnerek több kirándulást is szerveztek számukra, így ellátogattak a stuttgarti Mercedes Benz Múzeumba, valamint a világörökség részét képező maulbronni kolostorba is.

Természetesen a fogadó város, Pforzheim legfontosabb nevezetességeivel is megismerkedtek, megtekintették Pforzheimben a Gasomethert és a Schmuckweltent, de közös sportprogramokra is sor került. A befogadó családok is számos szabadidős programmal kedveskedtek, leginkább hétvégén: túráztak a Fekete-erdőben és megtekintték a ludwigsburgi kastélyt barokk parkját is. Úticélként szerepelt Heidelberg is, ahol sok érdekesség várt rájuk: a kastélyban meglátogatták a Deutsches Apothekenmuseumot, átsétáltak az Alte Brücke-n, ahonnan csodálatos kilátás nyílt a Neckar folyóra. A nap végén pedig az egyetem auláját tekintették meg. Néhányan Old Timer fesztiválon illetve a „Tag der Freundschaft” elnevezésű rendezvényen vettek részt. A tanfolyamon nemcsak a hagyományos módszerekkel tanultak, hanem megismerkedtek német dalokkal és filmekkel is. Rövid színdarabokat tanultak be, amelyeket lengyel társaikkal közösen adtak elő a német vendéglátó családoknak. A búcsúest is nagyon jó hangulatban telt, magyar, lengyel és német dalokkal, valamint tánccal.

Mindannyiunk számára felejthetetlen élmény marad. A két hét alatt megtapasztalhattuk a németek nyitottságát és vendégszeretetét, valamint az idegennyelv-tudás jelentőségét és fontosságát. Sok-sok élménnyel és tapasztalattal gazdagodva jöttünk haza” – összegezte tapasztalatait Márczis Franciska, az egyik megyebeli résztvevő.

Címkék: nyelvtanfolyam

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 08:14, szombat | Helyi

Színművészek hívták fel a figyelmet a menhelyi állatokra

A győri állatmenhelyre látogattak a Pincérfrakk utcai cicák című előadás alkotói.