Városlista
2020. június 3, szerda - Klotild

Hírek

2010. Január 24. 06:13, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Ismét Hungarikumok a Parlamentben

Ismét Hungarikumok a Parlamentben

Tudósok, képzőművészek, iparművészek, népzenészek és őstermelők – másodszor rendezték meg a Hungarikumok a Parlamentben konferenciát a speciálisan magyar jellegzetességekről.

Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke köszöntőjében arról beszélt, hogy a magyar értékekben és az értéket teremtő emberekben olyan erő van, amely a nemzetközösséget és a nemzet külföldi megítélését egyaránt segíti. A Nemzeti Fórum elnöke jelezte: az Országgyűlés korábban már elfogadta a hunagrikumok védelméről szóló határozatot, a következő lépés pedig, hogy törvényt is alkotnak a jellegzetesen magyar értékek védelmére.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 02. 18:06, kedd | Belföld

Településfásítási programot hirdet az Agrárminisztérium

Településfásítási programot hirdet 500 millió forintos keretösszeggel az Agrárminisztérium a 10 ezer fő alatti lakosszámú településeknek, amelyek együttesen 12 ezer sorfát igényelhetnek térítésmentesen

2020. Június 02. 17:04, kedd | Belföld

A járvány egyértelműen lecsengőben van

Egyértelműen lecsengőben van Magyarországon a koronavírus-járvány, a járványgörbe 10. napja lefelé megy - mondta az országos tisztifőorvos a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.

2020. Június 02. 14:08, kedd | Belföld

Könnyebben juthatnak hozzá a családtámogatásokhoz a külföldről hazatérők

Könnyebben juthatnak hozzá a családtámogatásokhoz a külföldről hazatérők, mert a babaváró támogatás igénylésénél az eddigi 180-ról 90 napra csökken az elvárt magyarországi tb-jogviszony igazolásának időtartama

2020. Június 02. 13:07, kedd | Belföld

Őrizetbe vettek egy 15 éves autóvezetőt Zalában

Őrizetbe vettek Zalában egy – nem először – autót vezető 15 éves fiút, aki egy átszerelt rendszámú járművel közlekedett – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon hétfőn.