Városlista
2020. március 29, vasárnap - Auguszta, Bertold

Hírek

2010. Február 27. 06:32, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Ismét török kézre kerül Diósgyőr?

Ismét török kézre kerül Diósgyőr?

Péntek délutánra összehívták a diósgyőri acélmű (DAM 2004 Kft.) dolgozóit. A gyűlésen feltehetően a gyár további működéséről lesz szó. A Mikom.hu értesülései szerint egy török-szír befektető csoport vásárolja meg a DAM 2004

A gyárat tavaly év elején zárta be előző tulajdonosa, körülbelül hétszáz ember került az utcára. A cég azóta felszámolás alatt van. Most 150 fő dolgozik a gyár területén. Elsősorban állagmegóvási munkálatokat végeznek, hogy addig is, míg nincs meg az új tulajdonos, a meglévő értékek épségben megmaradjanak.

A Mikom.hu értesüléseit részben megerősítette Ágotai József, a DAM 2004 Kft. munkavállalóit tömörítő dolgozói érdekképviselet, a Vasas Szakszervezet elnöke is, aki azt mondta, hogy valóban jártak török érdeklődők a közelmúltban a gyárban. A cég felszámolóját a Független Hírügynökség egyelőre nem érte el.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 29. 09:12, vasárnap | Belföld

Elvitték az Ötöslottó 63 éves történetének eddigi legnagyobb nyereményét

Magyarország kedvenc lottójátéka 38 hét halmozódás után ismét milliárdossá tett egy szerencsés játékost. A telitalálat összege 6,431 milliárd forint, amely az Ötöslottó történetének legmagasabb nyereménye.

2020. Március 29. 09:09, vasárnap | Belföld

Két újabb koronavírus-beteg elhunyt, nőtt az azonosított fertőzöttek száma

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 408-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt két idős, alapbetegségekkel küzdő beteg.

2020. Március 29. 08:07, vasárnap | Belföld

A tisztifőorvos ismét azt kérte az idősektől, hogy maradjanak otthon

A szombattól hatályos kijárási korlátozással szintet lépett a járvány elleni védekezés - jelentette ki az országos tisztifőorvos az operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján.

2020. Március 29. 07:36, vasárnap | Belföld

Semmi nem akadályozza a mezőgazdasági munkákat

A mezőgazdasági munkavégzést a koronavírus okozta helyzet semmilyen körülmények között nem akadályozza - jelentette ki a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke szombaton az M1 csatornán.