Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2011. Február 21. 07:21, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Iszap-akták: nyilvánosságot követel a Zöld Baloldal

Iszap-akták: nyilvánosságot követel a Zöld Baloldal

A hatóságok által lefoglalt iszap-dosszié publikussá tételét követeli a Zöld Baloldal. A párt szerint megdöbbentő, hogy az iszapkatasztrófával kapcsolatos elemzéseket titkosan kezelik, az ez ellen tiltakozókat pedig „igyekeznek megfélem

Sajtóértesülések szerint a főfelügyelőség kirúgott, majd pénteken elfogott alkalmazottja V. Tamás volt. A férfi lakásán olyan iratokat kerestek és találtak a rendőrök, amelyek fontos információkat tartalmaznak a vörösiszap katasztrófa következményeivel kapcsolatban. „Nem ismerjük sem a kirúgás, sem az őrizetbe vétel körülményeit, azt viszont megdöbbentőnek tartjuk, hogy a szörnyű ipari katasztrófa hatásait elemző iratokat titkosan kívánják kezelni az illetékes hatóságok és rendőri fellépéssel igyekeznek megfélemlíteni azokat, akik ezen elvárásnak nem tesznek eleget.” – írja az esetre reagálva közleményében a Zöld Baloldal.

A parlamenten kívüli párt egyúttal követeli, hogy mindazon iratot, amelyet V. Tamás indokoltnak tartott magához venni és jelenleg a rendőrségnél van, azonnal hozzák nyilvánosságra. „A vörösiszap katasztrófát nem lehet titkosítani. A károsultaknak, az ott élőnek, a hazai és a nemzetközi közvéleménynek joga van tudni mindent, ami összefügg a tragédiával és annak utóhatásaival.” –zárul a szervezet levele.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.