Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Június 04. 08:23, péntek | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Ítélet született a mentőápolót bántalmazó férfi ügyében

Ítélet született a mentőápolót bántalmazó férfi ügyében

Egy év négy hónap, két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Hajdúszoboszlói Járásbíróság egy férfit, aki Nádudvaron, majd a kórházban fenyegetett és bántalmazott egy mentőápolót

- tájékoztatta a Debreceni Törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-t. Dobó Dénes közölte: az elsőfokú bíróság - miután a vádlott beismerte tettét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról - előkészítő ülésen kihirdetett ítéletében közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében marasztalta el a vádlottat, és a szabadságvesztés kiszabása mellett elrendelte a pártfogó felügyeletét is. A döntés jogerős.

A tényállás szerint a vádlott tavaly március 14-én este erősen ittasan beleesett egy árokba Nádudvaron. Egy helyi lakos észrevette a magatehetetlen férfit és bejelentést tett a központi segélyhívószámon.

A helyszínre érkező mentőápoló a férfit megvizsgálta, majd közölte, hogy kórházba viszik. A vádlott ekkor agresszív lett, ordítozni kezdett és közölte, hogy nem akar kórházba menni. A mentőápoló elmondta, hogy nem engedhetik el a sérülései miatt, muszáj őt a kórházban ellátni. A férfi ekkor azzal fenyegette meg a sértettet, hogy ha nem engedik haza, akkor "elintézteti az ukránokkal."

A mentőápoló az ellenállás és a fenyegetés miatt egy rendőr segítségét kérte, aki a kapálózó vádlottat megbilincselte, majd együtt - a biztonságos szállítás érdekében - a hordágyhoz szíjazták.

Miután rendőri kísérlettel a mentőautó elindult, a férfi többször próbálta megrúgni a mentőápolót, ordítva fenyegetőzött, azt állította, hogy ő egy terrorista, aki el fogja intézni a sértett családját.

A férfi a kórházig vezető út során összeköpködte a mentőautó belsejét, folyamatosan kiabált, fenyegetőzött. A debreceni kórházba érve az ápoló ki akarta venni a hordágyat a mentőautóból, de ekkor a vádlott háromszor combon rúgta őt. A traumatológián a férfi továbbra is agresszíven viselkedett, nem volt lehetőség arra, hogy alaposan megvizsgálják őt, ezért átvitték a detoxikálóba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.