Városlista
2020. augusztus 13, csütörtök - Ipoly

Hírek

2016. Március 31. 07:54, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mti

Ítélethirdetés előtt öngyilkosságot kísérelt meg egy vádlott Miskolcon

Ítélethirdetés előtt öngyilkosságot kísérelt meg egy vádlott Miskolcon

Ítélethirdetés előtt, feltehetően öngyilkossági szándékkal gyógyszereket szedett be egy emberöléssel vádolt nő a Miskolci Törvényszék mosdójában szerdán. A nőt kórházba vitték - közölte a BorsodOnline.

A portál szerint az asszony az ítélethirdetés előtti szünetben gyógyszerezte be magát, a honlap információi szerint több tucat erős nyugtatótablettát vett be. A férj riasztására a bíróság biztonsági szolgálata fedezte fel az esetet és hívta a mentőket.

A nőt egy 2011. szeptember 1-jén történt gyilkossággal vádolták meg. Annak idején Miskolc belvárosában egy társasház lépcsőházában holtan találtak egy 86 éves asszonyt. A rendőrség napokon belül őrizetbe vette az emberölés gyanúsítottját,a házban működő szépségszalon masszőrnőjét, aki indulatból, egy reklámtábla kihelyezése miatt kitört heves vita közben követhette el tettét.

A Miskolci Törvényszék már 2014-ben tárgyalta az ügyet, akkor nem tudta kétséget kizáróan megállapítani a masszőr bűnösségét, ezért az elsőfokú ítéletben felmentették az emberölés vádja alól. Az ítélet indoklásában azt mondták, hogy a bizonyítékok nem egyértelműek, a logikai lánc hiányos. A vádlott maga is végig tagadta a cselekmény elkövetését, de az ügyészség szerint a vádat alátámasztották a helyszíni szemléről, házkutatásról készült jegyzőkönyvek adatai, a lefoglalt bűnjelek, a különféle szakértői vélemények, továbbá a hazugságvizsgálat és a tanúk vallomásai.

A védelem arra hivatkozott, hogy ezek egyike sem nyújtott bizonyítékot a vádlott ellen.

Az ügy ezt követően a Debreceni Ítélőtábla elé került, amely tavaly új eljárás lefolytatására kötelezte az elsőfokú bíróságot. A jogerős ítélet szerint az elsőfokú bíróság elmulasztotta indokolási kötelezettségét, amikor nem foglalt állást a sértett halálának időpontját illetően. Az is hiba volt az ítélőtábla szerint, hogy az elsőfokú eljárásban nem hallgatták meg valamennyi szakértőt. Ez a tény már önmagában is felderítetlenséghez és megalapozatlansághoz vezetett. A táblabíróság szerint az elsőfokú bíróság iratellenes megállapításokat tett a helyszín biztosításáról.

A Miskolci Törvényszéknek ezért újra kellett tárgyalnia a masszőrnő ügyét. Az ítélethozatalt a szerdai eset miatt április 6-ára halasztotta a bíróság.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 12. 11:07, szerda | Kék hírek

Több mint kétszáz embercsempészt fogtak már el idén

Több mint kétszáz embercsempészt fogtak el idén eddig Magyarországon, míg tavaly egész évben százötvenet - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 csatornán.

2020. Augusztus 10. 10:08, hétfő | Kék hírek

Százharmincegy határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

131 határsértő ellen intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

2020. Augusztus 10. 08:08, hétfő | Kék hírek

Gyanúsítottakat vettek őrizetbe az érdi emberölés ügyében

A rendőrök őrizetbe vettek két gyanúsítottat az érdi emberölés ügyében, amelynek áldozatára szombaton találtak a szomszédok, mindkét gyanúsított beismerte tettét

2020. Augusztus 09. 16:04, vasárnap | Kék hírek

Két fiatal rabolt Kecskeméten

A rendőrök az egyik gyanúsítottat a rablás után két nappal elfogták, társával szemben pedig elfogatóparancsot adtak ki.