Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Március 07. 11:30, szerda | Helyi
Forrás: Revita TV

Itt a tavasz, itt a barka

Itt a tavasz, itt a barka

Még csak néhány napja mérünk plusz fokokat Győrben, de máris ellepte a piacokat a kecskefűz, vagy népies nevén a barka.

A húsvéti ünnepekhez is szorosan kötődő virágzatokkal benőtt vessző sokak kedvenc díszítőeleme, éppen ezért sokan is gyűjtik és árulják Magyarország szerte. A barkagyűjtők többnyire a porzós egyedekről vágnak vesszőt, amit aztán dísznövénykényt értékesítenek, néhány száz forintért. A javában zajló barkavirágzás azoknak kedvez, akik otthonaikat szeretnék feldíszíteni, az allergiások nagy része azonban máris szenvednek tőle.

Óvodások a Virágpiacon. Ezek az apróságok is rácsodálkoztak, hogy micsoda barkainvázió van a téren. Szinte minden kereskedőnél találtunk eladó kecskefűzt vagyis hétköznapi nevén barkát. Ez az árus maga gyűjtötte a portékáját. A nyugdíját egészíti ki azzal, hogy minden reggel barkát árul.

Itt a tavasz, itt a barka is. A fűzeknek idénye van március áprilisban, szinte mindenhol találni most belőle. Ami az otthonukat díszítő háziasszonyoknak öröm, az bánat az allergiásoknak. A barka intenzív virágzása ugyanis máris hatással van rájuk. Sokan éppen a fűzek virágporától szenvednek, Magyarországon is egyre több az ilyenkor tüsszögő, köhögő, orrát fújó ember.

Címkék: barka, Győrben

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.