Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Szeptember 26. 07:35, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Itthon vagy!-hétvége - Lovasünnep Tatán, csatajelenet Tatabányán

Itthon vagy!-hétvége - Lovasünnep Tatán, csatajelenet Tatabányán

A hétvégén rendezik meg Tatán a hagyományos Mihály-napi lovasünnepet, Tatabányán pedig a város két gimnáziumának diákjai tartanak kétnapos vetélkedőt.

Az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! elnevezésű országos rendezvényfolyamot a közmédia felhívására rendezik meg szeptember 28-29-én.A Tatai Táltos Lovas Iskola szombaton az Esterházy lovaspályán rendez díjugrató- és díjlovas bemutatót, majd Tászler Melinda szabadidomító ismerteti módszerét, közben Mihály-napi vásárt tartanak.

Tatabányán az Árpád téren és a Csónakázó tónál várják a hétvégi programok résztvevőit. A város két gimnáziumának csapata először helytörténeti vetélkedőn vesz részt, majd vasárnap honfoglaláskori játékokat játszanak. A nap zárásaként vasárnap este fél tízkor a Csónakázó-tónál gyújtják meg Szent Mihály tüzét.Az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! címmel induló hagyományőrző programsorozatot

Szent Mihály napjához kapcsolódóan szervezi a közmédia kormányzati támogatással, a Magyar Turizmus Zrt. részvételével. A szeptember 28-29-i hétvégén több mint 1300 település kínál különleges programokat a látogatóknak, amelyekről a közmédia öt csatornája összesen húszórás műsorfolyam keretében számol be, több mint húsz helyszínt kapcsolnak majd élőben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.