Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Augusztus 23. 15:19, kedd | Helyi
Forrás: Pannon-Víz Zrt

Ivócsapokat szerel fel Győrben a Pannon-Víz Zrt.

Ivócsapokat szerel fel Győrben a Pannon-Víz Zrt.

Hamarosan Győrben is találkozhatunk a fiatal magyar építész- és gépészhallgatók díjnyertes találmányával, az Ivócsappal.

Ez a letisztult mérnöki szerkezet bármely tűzcsapot képes másodpercek alatt ivókúttá alakítani ott és amikor éppen szükség van rá, anélkül, hogy a tűzcsap eredeti tűzbiztonsági funkciója sérülne.

A piros színű tűzcsapokra felszerelt feltűnő kék színű ivócsapokból a nyomógomb benyomásával az ivóvíz 15 másodpercen keresztül folyik. Az Ivócsapon egyetlen felső kifolyási pont van, ehhez közel hajolva lehet közvetlenül inni vagy a lehulló vízsugárból könnyedén megtölthetjük a kulacsunkat.

Az ivócsapok a lakott területen mindenhol, legalább 150 méterenként felszerelt föld feletti tűzcsapokra telepíthetőek. Sokan nem is tudják, de a tűzcsapok is a városi vízvezeték hálózatra csatakoznak, belőlük is ivóvíz folyik. Felszerelésük egyszerű, néhány perc alatt üzembe tudjuk helyezni az ivócsapokat – tudtuk meg Szabó Dávidtól, a Pannon-Víz Zrt. művezetőjétől.

Az Ivócsapokat elsőkét a Bánkitó és az Ördögkatlan fesztiválokon próbálhatta ki a közönség 2014 nyarán. Az elterjedésben áttörést jelentett a Design Terminál pályázat megnyerése, ezután 2015 szeptemberében adták át az első darabokat Budapest belvárosában. Budapesten a mai napig összesen 43 db-ot telepítettek. Pécsen, Oroszlányban és Zalaegerszegen tavaly óta, idéntől pedig Szegeden és Szentendrén is használhatnak ivócsapokat. .

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.