Városlista
2023. február 6, hétfő - Dóra

Hírek

2011. Július 26. 14:41, kedd | Belföld
Forrás: ELTE Társadalomtudományi Kar

Új energiaforrások felfedezését sürgetik fogyasztáscsökkentés helyett

Új energiaforrások felfedezését sürgetik fogyasztáscsökkentés helyett

Egy friss kutatás szerint az amerikaiak fele úgy véli, fontosabb az új energiaforrások felfedezése semmint, hogy a jelenleg alkalmazott energiahordozók fogyasztását csökkentsék.

Új, régi, növelés, csökkentés

A Rasmussen Reports amerikai szavazók körében készült kutatása szerint még mindig sokan gondolják úgy, fontosabb lenne új energiaforrásokat felfedezni, semmint a régiek fogyasztását csökkenteni. A vizsgálat szerint a megkérdezettek 52 százaléka támogatja az elképzelést, ami a tavasszal mért 60 százalékos arányhoz képest kevesebb, de környezetvédelmi szempontból még mindig soknak tekinthető. Az új energiaforrások prioritását a fogyasztáscsökkentéssel szemben a megkérdezettek 38 százaléka ellenzi.

A lekérdezés szerint az amerikaiak 63 százaléka gondolja úgy, hogy hasznosabb megújuló energiába fektetni, semmint a fosszilis üzemanyagok termelésébe. Ugyanakkor 27 százalék úgy véli, a fosszilis energiahordozók jobb befektetést jelentenek. A válaszadók 46 százaléka szerint a gazdasági növekedés és a környezetvédelem nehezen összeegyeztethető. Minden harmadik megkérdezett látja csak úgy, hogy a két igény egyensúlyba hozható.

A kutatás eredményei szerint a megkérdezettek 59 százaléka tekinti csak komoly problémának a globális felmelegedést, míg 37 százalék szerint nem aggasztó a helyzet. Ami a felmelegedés okát illeti, a megkérdezettek 40 százaléka szerint az emberi tevékenység okolható a problémáért, 42 százalék azonban úgy véli, a planetáris ciklusok a felelősek, míg 7 százalék szerint egyéb ok tehető felelőssé.

Címkék: energia

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 06. 14:05, hétfő | Belföld

Az ország legszegényebb falvaiban futnak tovább a korábbi Mol Bubi kerékpárok

Máltai szeretetszolgálat: a felzárkózó településeken futnak tovább az első Mol Bubi kerékpárok, ingyenes kölcsönzéssel.

2023. Február 06. 13:19, hétfő | Belföld

Egy sztrádára befutó férfi miatt ütköztek autók az M5-ösön

Két baleset történt az M5-ös autópálya 66-os és 67-es kilométere között Lajosmizse térségében a Budapest felé vezető oldalon hétfőn délelőtt.

2023. Február 06. 07:24, hétfő | Belföld

Illegális bevándorlás - Több mint háromszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Péntektől vasárnapig 310 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.