Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Július 09. 14:49, péntek | Bulvár
Forrás: HírTV

J.Lo lefújta koncertjét

J.Lo lefújta koncertjét

Jennifer Lopez amerikai énekesnő lemondta az Észak-Ciprusi Török Köztársaságba tervezett koncertjét. A hírességekkel foglalkozó TMZ.com weboldalnak a sztárhoz közelálló forrás azt mondta: „Jennifer Lopez tudatosan egyetlen államot, int

A döntés, hogy az énekesnő nem lép fel Ciprus török megszállás alatt lévő részén, nem egyedül a sztár elhatározása volt. A menedzsment döntött úgy, hogy lefújják a koncertet, ezzel is érzékeltetve mennyire tisztában vannak a térség érzékeny politikai valóságával.

J.Lo július 24-én, egy új, elegáns hotelben énekelt volna. Ám egy amerikai görög szervezet heves bírálatokat fogalmazott meg a fellépéssel kapcsolatban. Szerintük a koncert elismerte volna az Észak-Ciprusi Török köztársaságot. A térséget 1974-ben szállták meg a török hadsereg egységei, hogy - a hivatalos magyarázat szerint -, megvédjék a szigeten élő török kisebbséget. Észak-Ciprust egyedül Törökország ismeri el független országnak.

Ciprus 2004-es európai uniós csatlakozásakor a helyzetet úgy oldották meg, hogy névleg a teljes sziget az EU része, ám a megszállás alatt lévő részen felfüggesztik a közösségi jogokat.

(FH)

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára