Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. November 18. 15:24, hétfő | Helyi

Január végén lesz az időközi választás Győrben

Január végén lesz az időközi választás Győrben

Január 26-án vasárnap lesz Győrben az időközi polgármester-választás a helyi választási bizottság pénteki döntése szerint.

A határozat indoklása tartalmazza: Borkai Zsolt polgármesteri megbízatása november 8-án lemondással megszűnt, ezért a törvény szerint 120 napon belül, azaz március 7-éig ki kell tűzni az időközi választást úgy, hogy a szavazás napja a kitűzés napját követő 70. és 90. nap közé essen.

A határozat rögzíti az időközi választással kapcsolatos egyéb - például kampányidőszakkal, vagy átjelentkezéssel kapcsolatos - határidőket. A helyi választási bizottság határozata ellen három napon belül lehet fellebbezni.

A Fidesz országos elnöksége hivatalosan is Dézsi Csaba Andrást ajánlja Borkai Zsolt lemondása után győri polgármester-jelöltnek, ezt az atv.hu-nak erősítették meg a csütörtöki kormányinfó után vezető fideszes politikusok.

A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház osztályvezető főorvosa, országosan ismert kardiológus, jelenleg is tagja a helyi képviselőtestületnek, a Fidesz-KDNP színeiben egyéni körzetből jutott be a közgyűlésbe. 1998 óta minden alkalommal győzött a körzetében.

A szexvideós botrányba keveredett Borkai Zsolt győri polgármester múlt heti lemondása után több név is felmerült a helyére. A csütörtöki Kormányinfón egy kérdésre Gulyás Gergely azt válaszolta, "tárgyaltunk arról, hogy kik a jelöltek, de a jelölés joga a győri csoporté. Őket megelőzve nem udvarias neveket mondani".

A győri közgyűlés botrányos körülmények között megtartott alakuló ülése előtt Glázer Tímea, a DK győri szervezetének elnöke, Borkai Zsolt kihívója az önkormányzatu választáson, megerősítette, hogy az időközi polgármester-választás előtt előválasztást szeretnének tartani az ellenzéki polgármesterjelölt személyéről. Pollreisz Balázs, az MSZP helyi szervezetének elnöke szintén az alakuló ülés előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy támogatja az előválasztást.

Forrás: MTI

Fotó: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense