Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Március 01. 14:45, csütörtök | Helyi

Járai Máté ahol tud, segít!

Járai Máté ahol tud, segít!

Járai Máté, a Győri Nemzeti Színház művésze a napokban a Szent Cirill és Method Alapítvány Gyermekek és Családok Átmeneti Otthonában járt, hogy az ott lakókat meglátogassa.

A népszerű színész szívügye, hogy segítsen a nehezebb sorsú embereken. „Egy korábbi szerepem kapcsán még közelebb kerültem az elesettekhez és azokhoz, akik segítségre szorulnak. A Kripli című darabban egy fogyatékkal élő fiút játszottam. Hasonlóságot éreztem, hogy milyen is lehet elesettnek lenni” – mondta el a Győr+ Televíziónak Járai Máté. Hozzátette: ő sem jó anyagi körülmények között nőtt fel, volt alkalma megtapasztalni, milyen, ha üres gyomorral kerül ágyba, vagy nem kap uzsonnát. „Gyerekkoromban megfogadtam, hogy ha megtehetem, akkor segíteni fogok ott, ahol tudok” – zárta gondolatát a művész, aki ígéretét rendszeresen betartja, hiszen számos jótékonysági eseményen részt vesz.

A mesélés után egy gyors salátázásra is jutott idő, amit a színész a lakókkal közösen készített el.

Az otthon vezetője, Juhász Péter elmondta, hogy az intézmény feladata, hogy azokon a családokon és gyermekeken segítsenek, akiknek a lakhatása már nehézkes. „A család egységét szeretnénk fenntartani azzal, hogy biztosítunk nekik lakhatást és szociális segítséget.”

A héten különleges programokkal kedveskedtek a lakóknak. Az otthon fő támogatója egy telekommunikációs cég, amelynek segítségével egyre színesebb rendezvényekben lehet részük a lakóknak, és persze a társaság tárgyi adományokkal is segíti a létesítményt.

GYP

Forrás: gyorplusz.hu

Kép: gyorplusz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:13, szombat | Helyi

Nagyüzemben a traffipaxok

Lakott területen belül fülelték le a legtöbb gyorshajtót Győr-Moson-Sopron vármegyében.

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.