Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. December 21. 11:40, csütörtök | Külföld

Járókelők közé hajtott Melbourne-ben

Járókelők közé hajtott Melbourne-ben

Gyalogosok közé hajtott a csúcsforgalomban csütörtök reggel egy gépkocsi a melbourne-i Flinders Street-i pályaudvar közelében.

Az incidensben 19 ember megsérült, köztük gyerekek is, többen súlyos állapotban vannak. A sofőrt és egy másik férfit őrízetbe vettek. A rendőrség szerint szándékos gázolás történt.

A rendőrség közölte, hogy a gépkocsi vezetőjét őrizetbe vették. A Guardian ausztrál kiadása azt írja, hogy a sofőr mellett egy másik férfit is elfogtak a rendőrök.

A helyi médiában felvételeket lehetett látni, amelyeken egy hosszú ujjú öltözéket viselő férfit kirángattak egy kocsiból, egy másik, szakállas férfi pedig megbilincselve a járdán ült.

Szándékos gázolás volt
A legfrissebb értesülések szerint a gázolás után tizenhárom - más források szerint tizennégy - sérültet szállítottak kórházba, többek állapota súlyos.

A sérültek között több gyerek is van.

A rendőrség egyelőre nem nyilatkozott, hogy terrorcselekmény történt-e, de azt mondták, hogy szándékos gázolás történt.


Russel Barrett, az ausztráliai Victoria szövetségi állam rendőrségének parancsnoka azt mondta, hogy a gázoló indítéka egyelőre nem ismert.

Creina O'Grady, a rendőrség szóvivője későbbre ígért részleteket.

A terelőoszlop állította meg
Szemtanúk elmondása szerint a fehér Suzuki városi terepjáró (SUV) a tilos jelzést figyelmen kívül hagyva,
óránkénti mintegy 100 kilométeres sebességgel a gyalogosok közé hajtott,
és csak akkor állt meg, amikor egy terelőoszlopnak ütközött. A történtek idején nagy volt a gyalogosforgalom, az emberek utolsó karácsonyi bevásárlásaikat intézték.

A Melbourne-i városvezetés a Twitteren azt írta, hogy törölték a későbbre tervezett karácsonyi rendezvényeket a városban.


Macolm Turnbull, ausztrál miniszterelnök sokkoló incidensnek nevezte a történteket, és azt írta Twitter- bejegyzésében, hogy a biztonsági erőkkel együtt dolgoznak az események hátterének felderítésében.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.