Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2010. Augusztus 05. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

Járőrszolgálattal küzdenek Győrben a tilosban szemetelők elfogásáért

Járőrszolgálattal küzdenek Győrben a tilosban szemetelők elfogásáért

Egyre nagyobb problémát okoznak az illegális hulladéklerakók Győrben. A közterület-felügyelet megerősített járőrszolgálattal próbálja megelőzni a szemetelést és

Nem javul az illegális hulladéklerakásról vezetett statisztika Győrben. A legkedveltebb helyek közé tartozik a Bercsényi liget, a fák alatt szinte mindig találni háztartási szemetet és építési törmeléket, de sokan itt szabadulnak meg megunt ruháiktól is. Sokan a kevésbé szem előtt lévő területre viszik a lomot, erdőszéleken vagy az ipari parkhoz közel dobják ki feleslegessé vált holmijukat. Ide könyveket, számítógép- alkatrészt, sőt wc-csészét is hoztak.

A legnagyobb baj az, hogy szinte lehetetlen rajta kapni a szemetelőket, hiszen pillanatok alatt elmennek a helyszínről. Jelenleg 19 közterület- felügyelő és 6 mezőőr járőrözik, késő este és a hajnali órákban is ellenőrzik a várost, mégsem gyakran sikerül elkapni a szabálysértőket. ppen emiatt számítanak a lakók segítségére is. Aki szemetelőt vagy illegálisan lerakott hulladékot lát, kérik, hogy hívja a győri közterület felügyeletet a 96/550-730-as számon.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 07:13, szerda | Helyi

Először nyílt fotókiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában

„Hommage fekete-fehérben: tisztelgés Győr városa és a Széchenyi István Egyetem előtt” címmel nyílt kiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában a napokban.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 09:16, kedd | Helyi

Győr lett a Kinder Kupa egyik magyarországi állomása

A RÁBA ETO tenisz szakosztályának egyik célja, hogy ismét Győrbe hozzanak országos teniszversenyeket.

2024. Április 30. 08:13, kedd | Helyi

Felavatták Halbritter Mátyás emlékművét

Emlékművet állítottak a Győri Keksz- és Ostyagyár volt igazgatója tiszteletére.