Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Április 22. 07:45, péntek | Sport
Forrás: NSO

Javított a San Antonio és a bajnok Lakers is

Javított a San Antonio és a bajnok Lakers is

Az első (elveszített) mérkőzést követően a San Antonio Spurs és a Los Angeles Lakers is nyert az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság rájátszásának első körében, a Nyugati főcsoport negyeddöntőjében. Előbbi a Memphis Grizzliest

A Lakers legnagyobb sztárja, Kobe Bryant mindössze 11, Pau Gasol pedig 8 pontot dobott a New Orleans elleni mérkőzésen. A bajnokcsapat mégis győzött a Nyugati főcsoport negyeddöntőjének második mérkőzésén – elsősorban remek védekezésének köszönhetően, 87–78-ra.

A két ponterős játékos ezúttal „hiányzó” pontjait természetesen a csapattársaknak kellett pótolniuk: a 11 lepattanót begyűjtő Andrew Bynum 17, Lamar Odom 16, Ron Artest 15 egységgel vette ki a részét a csapat sikeréből.

A támadójátékban magához képest visszafogott Bryant most védekezésben tűnt ki. A sztárkosaras energiáját ezúttal az emésztette föl, hogy megfogja az első meccsen szárnyaló, 33 pontja mellett 14 asszisztot kiosztó Hornets-vezér Chris Pault. Ez részben sikerült is: Paul ezúttal 20 ponttal és 9 gólpasszal zárt.

„A mérkőzés nagy részében előtte tudtunk maradni. Bár csinált néhány nagy játékot, úgy vélem, most jobban dolgoztunk ellene” – mondta a „semlegesített” Paulról Phil Jackson, a Lakers főedzője.

A harmadik mérkőzést két nap múlva rendezik, akkor már New Orleansban küzdenek meg egymással a csapatok.

A Lakershez hasonlóan a San Antonio is nyert a második meccsen. A Spurs nagyon megszenvedett az első meccset behúzó Grizzlies ellen, de nem kell 0–2-vel utaznia Memphisbe. Manu Ginóbili ezúttal tért vissza sérülése után a csapatba, s egyből a Spurs legeredményesebb kosarasa lett a maga 17 pontjával. Igaz, Richard Jefferson, Tim Duncan és George Hill is csak egy egységgel maradt el argentin kosarastól.

A Spurs majdnem megégett a mérkőzésen, Sam Young triplájával 14.4 másodperccel a mérkőzés vége előtt két pontra feljött a Memphis, ezután azonban Hill a büntetővonalról behúzta csapatának a győzelmet. A Spurs kosarasa mind a négy kísérletét bevágta a Grizzlies taktikai faultjait követően.

Érdekes módon legkevésbé az Oklahoma City–Denver párharctól várta bárki is nyugaton, hogy a legsimábban álljon két mérkőzés után. A Thunder azonban – a Spursszel és a Lakersszel ellentétben – megnyerte hazai pályán a főcsoport-negyeddöntő első két összecsapását a Nuggets ellen.

Ezúttal az első félidőben már 43–17-re is vezetett a végül 17 ponttal nyerő oklahomai csapat, amely így nyugodtan utazhat Denverbe a harmadik mérkőzésre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!