Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. November 09. 11:30, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Jávor: felelőtlenség lenne, ha nem tárgyalnánk az Együtt 2014-gyel

Jávor: felelőtlenség lenne, ha nem tárgyalnánk az Együtt 2014-gyel

Jávor Benedek LMP-s frakcióvezető szerint felelőtlenség lenne, ha pártja nem vizsgálná meg az együttműködés lehetőségét az Együtt 2014 mozgalommal.

A politikus ezért tartja magát ahhoz, hogy a két szervezet között meg kell kezdeni a tárgyalásokat.

Jávor Benedek a TV2 Mokka című műsorában pénteken azt mondta: komoly vitára készül az LMP jövő hétvégi kongresszusán arról, hogy mi a helyes út az ökopárt és Magyarország számára.
Kifejtette: az Együtt 2014 mozgalommal - amely jelezte, a parlamenti pártok közül az LMP-t keresi meg először az együttműködés érdekében - azután lehet tárgyalni, ha a kongresszus felhatalmazást ad. Ha ez megtörténik, utána kezdődhet egyeztetés arról, hogy mi legyen az esetleges választási együttműködés, majd a közös kormányzás tartalma - mondta.
Azzal kapcsolatban, hogy Mile Lajos, az LMP frakcióvezető-helyettese szerint felelőtlenség volt az Együtt 2014-gyel való együttműködés lehetőségeiről nyilatkoznia, Jávor Benedek elmondta: tartja magát ahhoz, hogy pártjának meg kellene kezdeni a tárgyalásokat az együttműködés feltételeiről. Hozzátette, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy csatlakoznak az új mozgalomhoz. Véleménye szerint azonban éppen az lenne a felelőtlenség, ha nem vizsgálnák meg a kooperáció lehetőségét. Az LMP dolga megvizsgálni, hogy miként tud hozzájárulni a kormányváltáshoz úgy, hogy saját céljait és programját nem adja fel, hanem megvalósítja - közölte.
Arra a kérdésre, hogy ki lehet az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Jávor Benedek úgy felelt: korai erről beszélni, de szerinte több olyan személy is elképzelhető, aki jobban tudná mozgósítani a választókat mint Mesterházy Attila MSZP-elnök vagy Bajnai Gordon volt miniszterelnök.

Címkék: Pártok-LMP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során