Városlista
2021. január 28, csütörtök - Károly,

Hírek

2011. Szeptember 23. 14:21, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Jelentős gyógyszerárváltozás várható egy hét múlva

Jelentős gyógyszerárváltozás várható egy hét múlva

Egy hét múlva lép hatályba az utóbbi évek legnagyobb gyógyszerárváltozása: 2220 orvosságért kell majd többet vagy kevesebbet fizetni a patikákban - írja a Magyar Nemzet.

Az egészségbiztosító állítja, egyetlen betegnek sem emelkednek a terhei, ha hajlandó lesz átállni valamely olcsóbb készítményre.

Ha azonban valaki ragaszkodik az eddigi medicinájához, akkor könnyen lehet, hogy mélyen a zsebébe kell nyúlnia, mert bizonyos készítményeknek drasztikusan emelkedik a térítési díja. Az egyik pszichiátriai szerért például az eddigi 300 forint helyett 42 ezret kell majd fizetni.

Vaklicit – ez az a szó, amely átrendezi október elsejétől a gyógyszerárakat és a patikai térítési díjakat. Az először alkalmazott módszer azt jelenti, hogy a gyártóknak úgy kellett az egyes medicinákra árcsökkentési javaslatot benyújtaniuk az egészségbiztosítónak, hogy nem ismerhették a konkurens cégek ajánlatait. Bár a gyártók önként dönthettek, hogy lejjebb viszik-e az áraikat – hatósági árcsökkentés tehát nem volt –, a biztosító igyekezett különféle támogatási technikákkal kikényszeríteni a lépést. Az árverseny tétje óriási: hatalmas átrendeződés várható az azonos hatóanyagot tartalmazó, tehát egymásnak valódi versenytársat jelentő készítmények gyártói között, egyes gyártók piacnyeréssel, míg mások piacvesztéssel fognak szembesülni.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 28. 05:00, csütörtök | Belföld

Mintegy ezerkétszáz éves kard került elő Zalában

Mintegy ezerkétszáz éves, Karoling kori kard került elő decemberben a Zala megyei Murakeresztúr határában; a Magyarországon egyedüli leletet szerdán mutatták be Nagykanizsán a sajtó képviselőinek.

2021. Január 28. 05:00, csütörtök | Belföld

Több százmilliós pénzmosás ügyében ítéltek el tíz embert

Az ügyészi indítvánnyal egyezően a Székesfehérvári Törvényszék - első fokon, részben jogerősen - különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntette és további bűncselekmények miatt ítélt el tíz embert;

2021. Január 27. 18:36, szerda | Belföld

Vizsgálják a gyöngyösi polgármester jogosulatlan beoltását

A gyöngyösi Bugát Pál Kórház főigazgatója saját hatáskörben vizsgálatot rendelt el azért, mert Hiesz György, a város polgármestere jogosulatlanul jutott koronavírus elleni védőoltáshoz a kórházban

2021. Január 27. 18:01, szerda | Belföld

Rontás levételét ígérve csalta ki idősek ingatlanait egy nő

Vádat emelt üzletszerűen elkövetett csalás és okirattal visszaélés miatt a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség egy nővel szemben, aki rontás levételének ígéretével idősek ingatlanait, pénzét és ékszereit csalta ki.