Városlista
2024. április 22, hétfő - Csilla

Hírek

2023. December 25. 07:13, hétfő | Helyi

Jelentősen megnőhet a forgalom

Jelentősen megnőhet a forgalom

A Magyar Közút elmúlt évek tapasztalatai alapján december 22-én, péntektől a szokásosnál nagyobb forgalomra számíthatnak a közlekedők, különösen a nemzetközi átmenő forgalmat biztosító főbb útvonalakon.

Extrém nagy forgalom várható a bevásárlóközpontok környékén is, amely a környező közutak forgalmára is hatással lehet.

A legforgalmasabb útvonalak
A Nyugat-Európa felől érkező tranzitforgalom főként az M1-M0-M5-ös útvonalat érinti majd, de gyakorlatilag minden nyugat-kelet irányú úton megnövekedett forgalomra kell számítani karácsonyig. A tranzitforgalom újbóli megerősödése az új év első hétvégéjén várható az ellenkező irányba, amikor az átutazók visszaindulnak Nyugat-Európa felé.

Magyar Közút jövőre 50 éves Útinform szolgálatának tapasztalatai alapján december 24-én délután és este nem várható nagyobb forgalom, viszont karácsony első napján a főváros és a megyeszékhelyek, valamint nagyobb városok irányából várható mozgás a kisebb települések irányába, sokan ilyenkor indulnak el a rokonokhoz, barátokhoz, akik közül többen általában december 26-án, délután indulnak vissza otthonukba.

Figyelem!

Érdemes lesz még utazás előtt tájékozódniuk az aktuális útviszonyokról, a forgalmi helyzetről, hogy időben felkészülhessenek az esetleges torlódásokra, lassulásokra és az ebből adódó menetidő növekedésre.

Erről legegyszerűbben a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon tájékozódhatnak, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalat időben megtervezhessék.

(fotó: illusztráció, pixabay)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.

2024. Április 22. 08:15, hétfő | Helyi

Tudatos vezetők a felgyorsult világban

Belső világunkból indul ki az igazi boldogság. Ezt vallja a győri HELLÓ! Szeretlek Tudatos Vezetők Egyesülete.

2024. Április 22. 07:12, hétfő | Helyi

550 millió forintra csaphatnak le a kis sportszervezetek

Azok pályázhatnak, akik az utánpótlást nevelik ki.

2024. Április 21. 09:13, vasárnap | Helyi

500 ezer forintos bruttó fizetés és összetartó csapat ígéretével csábít a győri rendőrség

Állásbörzét tartott a győri rendőrség középiskolás fiatalok számára. Az utánpótlás-tervezési osztály rendőr-alezredesétől azt kérdeztük, hogyan teszik vonzóvá munkájukat a fiatalok számára.