Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2011. December 10. 10:35, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír

Jó kezdeményezések Győrben: népszerű a Citybusz és a Városréti piac

Jó kezdeményezések Győrben: népszerű a Citybusz és a Városréti piac

Alig egy-két napja rótták csak a köröket a győri belvárosban az önkormányzat által indított ingyenes Citybusz-járatok.

„Jóindulatúék" tollat ragadtak, és nem késlekedtek papírra vetni, milyen kevesen is veszik igénybe a város által nyújtott, hazánkban egyedülállónak nevezhető szolgáltatást.

Ugyan a közlekedésszervezéshez valamit is konyító szakemberek egyöntetűen azt állítják, minimum egy hónap szükséges egy új járat bevezetéséhez, ahhoz, hogy az utasok felfigyeljenek rá, és rendszeresen használják is az autóbuszt, az ágálók és kárörvendők korai aggályoskodása feleslegesnek bizonyult.

A Citybuszok ugyanis beválni látszanak. Sőt, kezdik megszeretni, magukénak érezni a győriek. A városréti piac közönsége már-már tömegesen részesíti előnyben a Citybusz kínálta ingyenes, és kényelmes utazási lehetőséget, de a karácsonyi vásár látogatói, vagy a téli fesztivál közönsége is felfedezte magának a járatot. Egyre több diák, és munkába igyekvő foglal helyet az autóbuszokon, alátámasztva ezzel a kezdeményezés létjogosultságát.

A Citybusz egy újabb győri siker. És ami a legszembetűnőbb, hogy még egyes sajtóorgánumok negatív kampánya is jót tett a kihasználtságának. Valahol olyan ez, mint a már említett városréti piac esete. Ahol olyan sok a vásárló és az érdeklődő, hogy tán a Dunakapu téren sem volt ennyi soha. A piacosok elégedettek, és szinte kivétel nélkül mondják, hogy maradnának, és árusítanának tovább az új helyen azután is, ha a belvárosi rekonstrukció befejeződött.

Városréti piac, Citybusz... Új, bevált kezdeményezések, amelyeknek jó tett a propaganda. Még, ha azt sokszor a hátsó szándék is vezérelte. A döntő most is az volt, hogyan ítélik meg a változásokat a győriek. Nekik pedig tetszik. Kár, hogy akik kritizálták azokat, most nem írnak róla...

Címkék: Citybusz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 09:15, csütörtök | Helyi

Változik az időpont foglalás rendszere

Július 1-től az Egészségablak applikációban és a 1812-es telefonszámon is lehet majd időpontot foglalni.

2024. Május 16. 08:13, csütörtök | Helyi

Kollégánk, Meronka Péter – Gyulai István díjat kapott! Büszkék vagyunk rá!

A Gyulai István díj, a sportújságírás teteje hazánkban! Idén ezt a mi kollégánk, Meronka Péter vehette át Gyulán!

2024. Május 16. 07:19, csütörtök | Helyi

Szőlészek figyelem!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felhívja a szőlő-szaporítóanyagok előállításával és forgalmazásával foglalkozók figyelmét, hogy a tevékenységük bejelentésének határideje 2024. május 20.

2024. Május 15. 10:31, szerda | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk!

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs. Handl Tamás az elmúlt több mint negyven évben csigák