Városlista
2021. szeptember 25, szombat - Eufrozina

Hírek

2010. Március 30. 07:06, kedd | Kék hírek
Forrás: HírTV

Jó pénzért kiskapukat nyitnak az ittas sofőröknek?

Jó pénzért kiskapukat nyitnak az ittas sofőröknek?

Az ittas sofőrök mellett a részeg biciklisekre is vadásznak húsvétkor a rendőrök. A lebukott autósoknak egy ügyvédi iroda azt ígéri, hogy megfelelő ellenszolgáltatásért mentesíti őket a felelősségre vonás alól. Az ORFK szerint az aj

Tavaly 500 új szondát kaptak húsvét előtt a rendőrök. A fokozott ellenőrzés idén se marad el. Az ORFK közlekedésrendészeti főosztályvezetője közölte, hogy az autósokon kívül a bicikliseknél és a gyalogosoknál is mérik majd az alkoholszintet. A gyakorlatban 0,8 ezrelékig szabálysértésnek minősül az ittas vezetés, afölött bűncselekmény, amelynek alapesetéért egy év szabadságvesztés is kiszabható.


A lebukott sofőrökre ügyvédi iroda szakosodott, amely honlapján azt ígéri, hogy mentesíti őket a felelősségre vonás alól. A Hír Televízió munkatársa inkognitóban és kitalált történettel hívta fel az irodát. Azt mondta, hogy 1,3 ezreléket mutatott nála a szonda, de vérvételre nem vitték be. Az ügyvéd szerint kollégánk így is 8-10 hónap eltiltásra számíthat, ami 110 ezer forintért hónapokkal csökkenthető.


„Ennek nagyon sokféle módja van. Nagyon sok olyan jogszabályt tudunk, amivel el tudjuk intézni, hogy után képzés ne legyen, illetve esetlegesen eleve kétségessé tudjuk tenni azt, hogy ön elkövette ezt a cselekményt" - mondta Horváth Csaba. Az ORFK illetékese tőlünk értesült az ügyvédi iroda szokatlan ajánlatáról.


„Tulajdonképpen a büntetőeljárásban és a szabálysértési eljárásban alapvető tétel, hogy a vádlottnak, vagy a terheltnek joga van a védekezéshez. Ehhez akár ügyvédi segítséget is igénybe vehet. Azt gondolom ebben nincs semmi kivetnivaló, hogy ha ez az ügyvédi iroda olyan szolgáltatást ajánl, ami reális, tehát valóban a hatályos jog alapján a lehetséges enyhítő körülményeket tárja fel, és ezzel a hatóságot egy enyhébb döntés meghozatalára próbálja rábírni, akkor ebben nincs semmi kivetnivaló. Önmagában ez nem bűncselekmény, erkölcsileg sem elítélendő" - közölte Óberling József közlekedésrendészeti főosztályvezető.


Óberling József kizárta, hogy az ügyvédek, rendőrök korrumpálásával enyhítsék az ittas vezetők büntetését, mert az alkoholszondák memóriáját rendszeresen ellenőrzik a kapitányságokon. Memóriája, persze, csak az elektromos szondának van, a hagyományosnak nincs.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 23. 11:51, csütörtök | Kék hírek

Huszonegy elfogatóparancs volt érvényben ellene, elfogták

Elfogtak egy több éve bujkáló férfit, aki ellen már huszonegy elfogatóparancs volt érvényben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtökön a police.hu oldalon.

2021. Szeptember 22. 15:03, szerda | Kék hírek

Elítélték a Sárváron több autót felgyújtó férfit

Közveszély okozás bűntette, továbbá garázdaság és rongálás vétsége miatt három év börtönnel sújtotta a Sárvári Járásbíróság azt a férfit, aki 2020. december 17-én éjszaka több autót felgyújtott Sárváron

2021. Szeptember 22. 11:06, szerda | Kék hírek

Megölte várandós feleségét

Befejezték a nyomozást a rendőrök az ellen a domaszéki férfi ellen, aki megölte várandós feleségét.

2021. Szeptember 22. 09:02, szerda | Kék hírek

Hamis segélyhívás miatt ítéltek el egy férfit

Jogerősen 21 napi elzárásra ítéltek kedden Lentiben egy férfit, aki egy nappal korábban egy tömegverekedésről szóló hamis bejelentéssel riasztotta Csesztregre a rendőröket és a mentőket