Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Március 30. 07:06, kedd | Kék hírek
Forrás: HírTV

Jó pénzért kiskapukat nyitnak az ittas sofőröknek?

Jó pénzért kiskapukat nyitnak az ittas sofőröknek?

Az ittas sofőrök mellett a részeg biciklisekre is vadásznak húsvétkor a rendőrök. A lebukott autósoknak egy ügyvédi iroda azt ígéri, hogy megfelelő ellenszolgáltatásért mentesíti őket a felelősségre vonás alól. Az ORFK szerint az aj

Tavaly 500 új szondát kaptak húsvét előtt a rendőrök. A fokozott ellenőrzés idén se marad el. Az ORFK közlekedésrendészeti főosztályvezetője közölte, hogy az autósokon kívül a bicikliseknél és a gyalogosoknál is mérik majd az alkoholszintet. A gyakorlatban 0,8 ezrelékig szabálysértésnek minősül az ittas vezetés, afölött bűncselekmény, amelynek alapesetéért egy év szabadságvesztés is kiszabható.


A lebukott sofőrökre ügyvédi iroda szakosodott, amely honlapján azt ígéri, hogy mentesíti őket a felelősségre vonás alól. A Hír Televízió munkatársa inkognitóban és kitalált történettel hívta fel az irodát. Azt mondta, hogy 1,3 ezreléket mutatott nála a szonda, de vérvételre nem vitték be. Az ügyvéd szerint kollégánk így is 8-10 hónap eltiltásra számíthat, ami 110 ezer forintért hónapokkal csökkenthető.


„Ennek nagyon sokféle módja van. Nagyon sok olyan jogszabályt tudunk, amivel el tudjuk intézni, hogy után képzés ne legyen, illetve esetlegesen eleve kétségessé tudjuk tenni azt, hogy ön elkövette ezt a cselekményt" - mondta Horváth Csaba. Az ORFK illetékese tőlünk értesült az ügyvédi iroda szokatlan ajánlatáról.


„Tulajdonképpen a büntetőeljárásban és a szabálysértési eljárásban alapvető tétel, hogy a vádlottnak, vagy a terheltnek joga van a védekezéshez. Ehhez akár ügyvédi segítséget is igénybe vehet. Azt gondolom ebben nincs semmi kivetnivaló, hogy ha ez az ügyvédi iroda olyan szolgáltatást ajánl, ami reális, tehát valóban a hatályos jog alapján a lehetséges enyhítő körülményeket tárja fel, és ezzel a hatóságot egy enyhébb döntés meghozatalára próbálja rábírni, akkor ebben nincs semmi kivetnivaló. Önmagában ez nem bűncselekmény, erkölcsileg sem elítélendő" - közölte Óberling József közlekedésrendészeti főosztályvezető.


Óberling József kizárta, hogy az ügyvédek, rendőrök korrumpálásával enyhítsék az ittas vezetők büntetését, mert az alkoholszondák memóriáját rendszeresen ellenőrzik a kapitányságokon. Memóriája, persze, csak az elektromos szondának van, a hagyományosnak nincs.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után