Városlista
2020. október 28, szerda - Simon

Hírek

2013. Április 06. 17:28, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Jobbik: év végére megduplázódhat egyes élelmiszerek ára

Jobbik: év végére megduplázódhat egyes élelmiszerek ára

Az ár- és a belvíz miatt kialakult súlyos helyzet nyomán egyes élelmiszerek ára az év végére száz százalékkal megemelkedhet - jelentette ki szakértői becslésekre hivatkozva a Jobbik országgyűlési képviselője szombati győri sajtótá

Magyar Zoltán felidézte, hogy a Jobbik már korábban felvetette az alapvető élelmiszerek áfájának öt százalékra való csökkentését. Hozzátette, hogy álszentnek tartja a szocialisták hasonló javaslatát, hiszen nyolcéves kormányzásuk alatt bevezethettek volna ilyen jellegű intézkedéseket.

Az ellenzéki képviselő bírálta a kormányt, mondván, az árvízhelyzetet könnyebben lehetne kezelni, ha a kabinet megfelelően készül egyebek mellett víztározók építésével vagy akár a csatornák közmunkával történő karbantartásával. Elismerte ugyanakkor, hogy a mostani rendkívüli időjárás politikai oldalaktól függetlenül bármilyen kormánynak nehézséget jelentene.

A Jobbik javaslatai közül kiemelte az úgynevezett fokgazdálkodás bevezetését. Mint rámutatott: ezzel a gazdálkodási móddal a csatornarendszereken keresztül az ár- és a belvizeket hasznosítani lehetne, így nem pazarolódna el a hatalmas tömegű víz - magyarázta. A Mosoni-Duna partján tartott sajtótájékoztatón Magyar Zoltán sürgette a Szigetköz problémájának megoldását is. Felidézte, hogy ezzel kapcsolatban nyolcvanezer aláírással fordultak a kormányhoz a helyiek.

Címkék: élelmiszer, gazdaság

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 28. 17:08, szerda | Belföld

Elítéltek egy halálos balesetet okozó nőt

Két év felfüggesztett fogházra ítélt a Kecskeméti Járásbíróság előkészítő ülésen egy orgoványi nőt, aki két évvel ezelőtt elütött két, járdán sétáló férfit, akik közül az egyik belehalt sérüléseibe

2020. Október 28. 14:05, szerda | Belföld

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatként lesz szankcionálható a kettős minőség

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatként lesz szankcionálható a kettős minőség

2020. Október 28. 12:07, szerda | Belföld

Csütörtöktől tovább lesznek nyitva a temetők, elmaradnak a közös megemlékezések

Csütörtöktől meghosszabbított nyitva tartással várják a megemlékezőket a fővárosi temetők, az idén mindenszentek és halottak napján a koronavírus-járvány miatt elmaradnak a Budapesti Temetkezési Intézet megemlékezései.

2020. Október 28. 10:04, szerda | Belföld

Az Országgyűlés előtt az új NAV-törvény

Az új NAV-törvénnyel az EU egyik legversenyképesebb hivatalává válhat a magyar Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - közölte a Pénzügyminisztérium, miután benyújtották a törvényjavaslatot az Országgyűlésnek kedden.