Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Július 25. 16:07, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Jobbik: helyezzék előzetes letartóztatásba Biszku Bélát!

Jobbik: helyezzék előzetes letartóztatásba Biszku Bélát!

A Jobbik arra kéri az ügyészséget, mérlegelje Biszku Béla előzetes letartóztatásának lehetőségét, hogy megakadályozzák a volt belügyminiszter és Mátsik György volt ügyész "összebeszélését és egymás befolyásolásával a valós tények megmásítását".

Szilágyi György és Apáti István ellenzéki képviselő ezt szerdán Budapesten jelentette be.
Hozzátették: a párt kéri az ügyészséget arra is, hogy Mátsik György esetében indítson hivatalból eljárást, és ha ezt nem teszi meg, akkor a Jobbik tesz feljelentést emberiség elleni bűntettek miatt.
Szilágyi György hangsúlyozta, álláspontjuk szerint Biszku Béla és Mátsik György is kommunista bűncselekményeket követett el, és ezek eltitkolására összebeszélhetnek, vagy befolyásolhatják egymás vallomását. Apáti István úgy fogalmazott: a Jobbik szerint a zsidóság ellen elkövetett bűncselekmények esetében a magyar igazságszolgáltatás túlzottan aktív, sőt proaktív, míg a magyarság ellen elkövetett bűncselekmények esetén határozottan passzív. Szerinte ezt bizonyítja az is, hogy a Biszku Béla ellen tett jobbikos feljelentés nyomán február óta nem tett semmilyen konkrét lépést az ügyészség. A jobbikos politikus leszögezte: pártja nem büntetlenséget követel a náci háborús bűnösöknek, hanem egyenlő, egységes mércét, és azt, hogy végre Biszku Béla ellen is indítsanak büntetőeljárást.
"Ha Csatáry Lászlót felelősségre lehet vonni, akkor Biszku Bélát is ugyanilyen törvények, ugyanezen paragrafusok alapján felelősségre lehetne vonni" - mondta Apáti István.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk