Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Szeptember 04. 12:40, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Jobbik: Navracsics Tibor tegyen meg mindent a kommunista bűnösök felelősségre vonása érdekében!

Jobbik: Navracsics Tibor tegyen meg mindent a kommunista bűnösök felelősségre vonása érdekében!

A Jobbik felszólítja a közigazgatási és igazságügyi minisztert, "ne csak szavakban, hanem tettekben is tegyen azért, hogy legyen igazságszolgáltatás Magyarországon" és vonják felelősségre a "kommunista bűnösöket" - jelentette ki Szilágyi György országgyűlési képviselő kedden.

A jobbikos politikus budapesti sajtótájékoztatóján felidézte, hogy Navracsics Tibor a Kossuth Rádió augusztus 19-i Vasárnapi Újság című műsorában úgy fogalmazott: míg a Csatáry-ügy egyik pillanatról a másikra nemzetközi téma lett, addig Biszku Béla, illetve Mátsik György ügyéről hallgat a nemzetközi sajtó. A tárcavezető kiemelte azt is: jelenleg is találkozhatunk olyan emberekkel, akik működtették valamelyik totalitárius rendszert, akik nagy valószínűséggel másokat az életüktől megfosztottak. Itt él közöttünk a múlt, itt vannak a túlélők, és sok esetben itt vannak a tettesek is - hangsúlyozta. Szilágyi György emlékeztetett arra is, hogy a Jobbik Biszku Béla ellen 2010. augusztus 6-án tett feljelentést az ügyészségen a kommunista bűnök tagadása miatt. Az ügyben a vádhatóság 2011 januárjában vádat is emelt, februárban pedig az eljáró bíróság kérte az Alkotmánybíróság véleményét és addig felfüggesztette az eljárást. A testület februárban kijelentette, hogy soron kívül foglalkozik az üggyel, de azóta sem hozott döntést. Az ellenzéki párt "maximálisan egyetért" Navracsics Tibor szavaival és a Jobbiknak meggyőződése, hogy a volt kommunista bűnösök leszármazottai, gyermekei, rokonai az igazságszolgáltatás berkein belül tevékenykednek és jelenleg is akadályozzák a bűnösök felelősségre vonását. Éppen ezért a Jobbik felszólítja a közigazgatási és igazságügyi minisztert, hogy mozdítsa ki a holtpontról ezeket az ügyeket és ne csak szavakban, hanem tettekben is tegyen azért, hogy legyen igazságszolgáltatás Magyarországon - hangoztatta Szilágyi György, aki úgy véli, hogy erre azért is szükség lenne, mert az elszámoltatásra "óriási társadalmi igény van".

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;