Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Szeptember 20. 14:16, csütörtök | Belföld

Jobbik: 'vérlázító', hogy az ügyészség elutasította a Mátsik elleni feljelentést

Jobbik: 'vérlázító', hogy az ügyészség elutasította a Mátsik elleni feljelentést

A Jobbik felháborítónak tartja, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség bűncselekmény hiányában elutasította - a Mansfeld Péterre is halálos ítéletet kérő - Mátsik György volt ügyész elleni feljelentést, az indoklás pedig szerintük egyenesen "vérlázító".

Az egyik feljelentő, Szilágyi György országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy értékelte, az indoklás hemzseg a "szakszerűtlenségektől, a jogi hibáktól és a történelemhamisításoktól". Emlékeztetett: az ügyészség azért utasította el a feljelentést, mert az abban hivatkozott cselekmény nem bűncselekmény, az egykori ügyész az akkor hatályos törvények alapján kért halálbüntetést ötvenhatos forradalmárokra. Szilágyi György ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: már a nürnbergi perben is kimondták, hogy a hatályos törvények betartása nem lehet felmentő körülmény, a feljelentők a kommunista bűnök elévülhetetlenségéről szóló törvény alapján várták az ügyészégi vizsgálatot. "Vajon amikor ma Magyarországon az ügyészség kiad egy ilyen indoklást, akkor vajon a legfőbb ügyésznek van-e felelőssége és nem kellene-e Polt Péternek lemondania?" - tette fel a kérdést. Felidézte, hogy Polt Péter édesapja Polt Miklós volt, aki "a Kádár-rezsim alatt a Legfőbb Ügyészségen a bírósági főosztály örökös vezetője" volt. Lehet, hogy ezért nem történhet ezekben az ügyekben előrelépés? - vetette fel az ellenzéki politikus. A döntés ellen a négy feljelentő közül Mansfeld László, az 1956-os forradalom után kivégzett Mansfeld Péter testvére élhet panasszal, nyolc napon belül. Szilágyi György ugyanakkor ismertette, hogy Mansfeld László nem fog panasszal élni, mert már "nem hisz az igazságszolgáltatásban, nem hiszi, hogy valaha elnyerik büntetésüket a felelősök és feleslegesnek érzi, hogy panasszal éljen". A Jobbik szerint ezzel a döntéssel az ügyészség "szembeköpi az áldozatokat és családtagjaikat" - mondta Szilágyi György.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.