Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. November 05. 13:27, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Jogerősen elítélték az idős embert agyonverő testvérpárt

Jogerősen elítélték az idős embert agyonverő testvérpárt

Jogerősen 20 és 18 éves fegyházbüntetéssel sújtotta kedden a Győri Ítélőtábla azt a két férfit, aki 2010 elején értékeiért úgy megvert Oroszlányban egy idős embert, hogy az a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Egyikük élettársát, aki jelen volt a történteknél, bűnsegédségért öt, egy másik nőt a tettre való felbujtásért tizenkét évi fegyházra ítélte Kovács Tamás tanácsa. Ezzel helybenhagyta a Tatabányai Törvényszék tavaly októberi ítéletét, amely mindannyiukat nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt marasztalta el.

Kovács Tamás az ítélethirdetéskor elmondta, a két férfi kíméletlenül járt el áldoztával. A bíróság nem tudta elfogadni azokat a védői indítványokat, amelyek arra hivatkozva, hogy a csapat lopni indult, enyhébb minősítés megállapítását, rövidebb időtartamú szabadságvesztés kiszabását kérték.

A bíró szólt arról is, hogy mivel a vádhatóságtól nem érkezett fellebbezés az elsőfokú ítélethez, nem tudtak foglalkozni Horváth Péter ügyész azon felvetésével, hogy tekintsék az egyre szaporodó, idősek sérelmére elkövetett cselekmények precedensének az ügyet, és szabjanak ki példásan súlyos büntetést.

Kovács Tamás elmondta, ha az új Btk. alapján bírálnák el az ügyet, megállna a védekezésre képtelenek sérelmére elkövetettség, akkor pedig már az életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása is felmerülhetne.Az elsőfokú ítélet szerint a negyedrendű vádlott, Molnár Horváth Rozália azt közölte a most jogerősen elítélt testvérpárral, hogy kiteszi lakásából albérlőjét, Zsitvai Alexandrát, az ügy harmadrendű vádlottját - aki egyiküktől, Kállai Henriktől várt gyermeket -, ha az nem fizet végre a szállásért; szerezzenek pénzt az idős embertől "úgy is, ha megverik vagy megölik". Velük ment a várandós asszony is.

Kővel megdobták a férfi házának ablakát, és amikor a férfi kijött, Kállai Henrik hátulról megrúgta, majd testvére, Kállai József többször megütötte. Ezután, mivel nem találtak aranyat, készpénzt, visszamentek a negyedrendű vádlotthoz, aki ismét a tetthelyre küldte őket értékekért. Végül a társaság nem egészen 50 ezer forint értékben hozott el fagyasztott tyúkot, tojást és gázpalackot a házból.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.