Városlista
2022. január 28, péntek - Károly,

Hírek

2013. November 05. 13:27, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Jogerősen elítélték az idős embert agyonverő testvérpárt

Jogerősen elítélték az idős embert agyonverő testvérpárt

Jogerősen 20 és 18 éves fegyházbüntetéssel sújtotta kedden a Győri Ítélőtábla azt a két férfit, aki 2010 elején értékeiért úgy megvert Oroszlányban egy idős embert, hogy az a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Egyikük élettársát, aki jelen volt a történteknél, bűnsegédségért öt, egy másik nőt a tettre való felbujtásért tizenkét évi fegyházra ítélte Kovács Tamás tanácsa. Ezzel helybenhagyta a Tatabányai Törvényszék tavaly októberi ítéletét, amely mindannyiukat nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt marasztalta el.

Kovács Tamás az ítélethirdetéskor elmondta, a két férfi kíméletlenül járt el áldoztával. A bíróság nem tudta elfogadni azokat a védői indítványokat, amelyek arra hivatkozva, hogy a csapat lopni indult, enyhébb minősítés megállapítását, rövidebb időtartamú szabadságvesztés kiszabását kérték.

A bíró szólt arról is, hogy mivel a vádhatóságtól nem érkezett fellebbezés az elsőfokú ítélethez, nem tudtak foglalkozni Horváth Péter ügyész azon felvetésével, hogy tekintsék az egyre szaporodó, idősek sérelmére elkövetett cselekmények precedensének az ügyet, és szabjanak ki példásan súlyos büntetést.

Kovács Tamás elmondta, ha az új Btk. alapján bírálnák el az ügyet, megállna a védekezésre képtelenek sérelmére elkövetettség, akkor pedig már az életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása is felmerülhetne.Az elsőfokú ítélet szerint a negyedrendű vádlott, Molnár Horváth Rozália azt közölte a most jogerősen elítélt testvérpárral, hogy kiteszi lakásából albérlőjét, Zsitvai Alexandrát, az ügy harmadrendű vádlottját - aki egyiküktől, Kállai Henriktől várt gyermeket -, ha az nem fizet végre a szállásért; szerezzenek pénzt az idős embertől "úgy is, ha megverik vagy megölik". Velük ment a várandós asszony is.

Kővel megdobták a férfi házának ablakát, és amikor a férfi kijött, Kállai Henrik hátulról megrúgta, majd testvére, Kállai József többször megütötte. Ezután, mivel nem találtak aranyat, készpénzt, visszamentek a negyedrendű vádlotthoz, aki ismét a tetthelyre küldte őket értékekért. Végül a társaság nem egészen 50 ezer forint értékben hozott el fagyasztott tyúkot, tojást és gázpalackot a házból.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 27. 11:26, csütörtök | Helyi

Többe kerül az egészség

Nagyot drágultak a zöldségek és gyümölcsök.

2022. Január 27. 11:21, csütörtök | Helyi

Egyre több a büntetőfékezés

Akár 15 év börtönt is kaphat, aki azzal okoz balesetet, hogy hirtelen és indokolatlanul megáll a másik autós előtt.

2022. Január 27. 11:18, csütörtök | Helyi

Keresztféléves felvételi: 262 hallgató kezdi meg tanulmányait a Széchenyi István Egyetemen

Az Oktatási Hivatal közzétette a keresztféléves felvételieljárás ponthatárait. Győrben 262 hallgató kezdheti meg tanulmányait februártól a Széchenyi István Egyetemen.

2022. Január 26. 11:09, szerda | Helyi

Már érkeznek az igazolások az szja-bevallási tervezet ellenőrzéséhez

Február közepéig mindenki megkapja a tavalyi jövedelme és az önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági vagy nyugdíjbiztosítási befizetései után a munkáltatói, kifizetői és pénztári igazolásokat.