Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Július 03. 07:45, szombat | Sport
Forrás: HírTV

Jogos volt a kiállítás, búcsúznak a brazilok

Jogos volt a kiállítás, búcsúznak a brazilok

A hagyományos aranysárga szerelését az elátkozottnak vélt kékre váltó Brazília 2-1-re kikapott Hollandiától a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság első negyeddöntőjében. Az Oranje Sneijder duplájával fordította meg a Robinho korai

 

Rácáfoltak a statisztika általánosságait hirdető előrejelzésekre a csapatok, hiszen volt gól az első félidőben. Az eddig lejátszott kilenc holland-brazil válogatott mérkőzés közül haton ugyanis nem esett gól a szünetig, most viszont már a 10. percben megzördült a háló. Felipe Melo gyönyörű passzát követően Robinho mindenfajta teketóriázás nélkül Stekelenburg kapujának közepébe passzolt (0-1). A vb-n eddig akciógólt még nem kapó holland csapat most kapitulált.

 

Gyors válaszban látta az Oranje a megoldás kulcsát, de a szinte egyből a középkezdés után eleresztett Kuyt-bomba nem talált utat Julio César kapujába, mégpedig azért nem, mert az Inter hálóőre éberségéről tanúbizonyságot téve kiszedte azt a jobb alsóból. A hollandok nem igazán tudtak mit kezdeni a közvélemény által unalmasnak vélt brazil védekezéssel, a három szűrő, Daniel Alves, Felipe Melo és Gilberto Silva mindig útját állta a támadásoknak. Robben csak őrlődött Michel Bastos szorításában, Kuyt a bal szélen magányoskodott, Sneijdernek pedig egyáltalán nem volt területe arra, hogy Van Persie-t helyzetbe hozza.

 

Ezzel szemben a brazilok néhányszor előremerészkedtek, Juan pördítésénél nem sok hiányzott a második találathoz, míg Kaká csavarását Stekelenburg védte hatalmas bravúrral. A játékrész utolsó pillanataira tartogatta az igazi jogo bonitót a selecao, ekkor Maicon kapott afféle „pelés" passzt a jobb szélen, ám nem tudta lemásolni Carlos Albertónak az 1970-es világbajnokság fináléjában lőtt gólját, s csak az oldalhálót találta el.

 

A fordulást követően valódi fordulat állt be a mérkőzésen: a hollandok nyolc perc után egyenlítettek egy szerencsés góllal. Egy gyorsan elvégzett szabadrúgás folyományaként Sneijder ívelt be a kapu elé, Julio César melléütött a labdának, amely így Felipe Melo fejéről a jobb alsó sarokba pattant (1-1).

 

Nem állt le a gól után az Oranje, erőteljes futballjával a brazilok fölé kerekedett, ennek bizonyítékaként a 68. percben újból bevette a selecao kapuját. Robben szöglete után Kuyt csúsztatta meg a labdát, a mezőny legalacsonyabb játékosa, Sneijder pedig a hálóba fejelt (2-1).

 

Carlos Dunga együttese először került hátrányba a világbajnokságon, a szorult helyzetben pedig egyenesen csődöt mondtak az addig agyondicsért sztárok. Kaká lassúnak tűnt, Robinho körülményesnek, míg Daniel Alves többet törődött Nisimura játékvezetővel, mint a labdával. Felipe Melónak pedig egyenesen az idegeire ment a holland vezetés. A 73. percben csúnyán megtaposta a földön fekvő Robbent, amiért egyből megkapta a piros lapot.

 

A végén egyetlen valamire való brazil helyzet volt, egy Lúcio-kapáslövés, míg a teljesen kinyílt brazil védelem ellen a narancsmezesek akár 3 gólt is lőhettek volna, de elkönnyelműsködték lehetőségeiket. Ám gyógyírt jelentett számukra a japán bíró hármas sípszava, amely azt jelentette, hogy Hollandia 1998 után ismét elődöntőt játszhat, Brazília pedig a 2006-os tornához hasonlóan újra a negyeddöntőben vérzett el.

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.