Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Augusztus 11. 07:00, szerda | Bulvár
Forrás: Kokes János, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: instagram.com/Johnny Dep

Johnny Depp és Michael Caine lesznek Karlovy Vary idei sztárvendégei

Johnny Depp és Michael Caine lesznek Karlovy Vary idei sztárvendégei

Johnny Depp amerikai és Michael Caine angol színész lesz a sztárvendég az 55. nemzetközi filmfesztiválon a csehországi Karlovy Varyban - jelentette be Jirí Bartoska, a fesztivál elnöke kedden Prágában sajtótájékoztatón.

A hagyományos filmszemlét idén a szokásosnál jó másfél hónappal később, augusztus 20. és 28. között rendezik.

A kétszeres Oscar-díjas Michael Caine a fesztivál ünnepélyes megnyitóján a világ filmművészetéhez való kiemelkedő hozzájárulásának elismeréseként veheti át a szemle Kristályglóbusz nevű díját. Johnny Depp a fesztiválelnök szerint elsősorban producerként lesz jelen Karlovy Varyban.

Múlt héten jelentették be, hogy Ethan Hawke amerikai színész, rendező, író is ellátogat a híres fürdővárosba, ahol megkapja a fesztiválelnök díját. A cseh filmesek közül ezt az elismerést Jan Sverák rendező veheti majd át.

Hétfőn a spanyolországi San Sebastián-i filmfesztivál rendezői jelentették be, hogy Johnny Deppet életműdíjjal jutalmazzák. Kedden a spanyol női filmesek vezető szervezete (Asociación de Mujeres Cineastas y de Medios Audiovisuales, CIMA) elítélte a döntést. Szerintük ezzel rontottak a nemzetközi fesztivál hírnevén, mivel az amerikai színésznek a brit The Sun újság ellen indított rágalmazási perében olyan ítéletet hozott tavaly egy brit bíróság, hogy "lényegében helytállóak" voltak a lap állításai, amelyek párkapcsolati erőszakkal vádolták a színészt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára