Városlista
2021. szeptember 28, kedd - Vencel

Hírek

2019. Augusztus 21. 17:26, szerda | Belföld

Jön a VII. Szigetköz Agility Kupa

Jön a VII. Szigetköz Agility Kupa

Augusztus 31 és szeptember 1. között rendezi meg az A-Team Győr Agility Egyesület a VII. Szigetköz Agility kupát, a győrzámolyi sportpályán.

A verseny minden egyes futamát elismert hazai bírók bírálják Káli Anita és Wéber Krisztina személyében. Mindegyik bíró aktív agility versenyző is és mindketten voltak már válogatottak.
A szombaton és vasárnap reggel 8 órakor kezdődő, két pályán zajló versenyre már 125-en jelezték részvételi szándékukat.

Az eddig beérkezett nevezések közül a magyarok mellett még Szlovákiából és Ausztriából érkeztek nevezések. A maximális nevező létszám 140 lehet.


Szombaton a szintes agility és open agility futam dobogósainak még külön lesz egy úgynevezett bónusz futam, ahol a nap legjobbjai újra összemérhetik a tudásukat.
A Szigetköz Kupa hagyományosan a világbajnokságra (Finnország) készülő válogatott egy felmérő versenye, ahol tesztelni tudják felkészültségüket.

Az agility egy olyan kutyás sport, amely minden kutyafajta számára nyitott (társasági kutyák és keverékek számára is).
Az esemény célja eleinte a show, a szórakoztatás volt, később versenysporttá vált. A verseny a díjugratáshoz hasonló. Egy pálya 15-20 akadályból áll, amelynek sorrendje és útvonala versenyenként különbözik, a bíró határozza meg.
A verseny végén értékelik az egyes köröket, itt elsősorban a hibátlanság számít, a gyorsaság csak másodlagos szempont.
A mozgásigényes kutyafajták (pásztor- és terelőkutyák (pl.border collie, sheltie, puli, pumi, mudi) vadászkutyák, (pl. foxi, westie, vizsla, terrierek, agár, stb.) számára az agility kitűnő sport, hiszen - leköti a fölös energiáikat, - növeli fegyelmezettségüket (játszva tanulnak), - fejleszti koncentráló készségüket és kitűnő izomzatot, kondíciót biztosít számukra.
Az sem elhanyagolható szempont, hogy egy-egy agility tréning után békésen szundikálva terül el otthon kedvencünk, valamint séta közben is könnyebb vele megtalálni a hangot.

Nevezési feltételek:

A kutya mérete nem számít, csak a temperamentuma. Mérettől függően három kategóriában versenyezhetnek a kutyusok:
- mini (35 cm marmagasság alatt)
- midi (35-43 cm marmagasság között)
- maxi (43 cm marmagasság felett) .


Szokásos módon a helyszínen büfé üzemel, a nézőknek ingyenes a belépés és fedett lelátóról nézhetik végig a versenyt.

Forrás: A-Team Győr Agility Egyesület

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 27. 18:51, hétfő | Belföld

Emberölésre készülő radikális csoport vezetőit vették őrizetbe

Élet elleni bűncselekmény miatt őrizetbe vették a magukat Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának nevező csoportosulás vezetőit, akik a gyanú szerint egy találkozó során emberölések elkövetésére hívták fel a csoport tagjait

2021. Szeptember 27. 18:01, hétfő | Belföld

Örült mennyiségű hulladék eltakarításához járult hozzá a hulladékvadász

A hulladékvadász-applikációnak köszönhetően hétezer bejelentés érkezett a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítványhoz, és tízezer köbméter illegális hulladék eltakarításához nyújtottak segítséget

2021. Szeptember 27. 16:53, hétfő | Belföld

Ruhásszekrényében gondozta a marihuánát

Kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást a debreceni rendőrök egy marokkói férfival szemben.

2021. Szeptember 27. 15:04, hétfő | Belföld

Októberben kezdődik az őszi rókavakcinázás

Október elején kezdődik a rókák veszettség elleni vakcinázása, az érintett térségekben ebzárlat és legeltetési tilalom lép életbe - tájékoztatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal hétfőn az MTI-t.