Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Március 01. 11:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

Jönnek a dobozolók: Tóték tragikomédiája a Győri Nemzeti Színházban

Jönnek a dobozolók: Tóték tragikomédiája a Győri Nemzeti Színházban

Szombaton este 7 órakor mutatja be a Győri Nemzeti Színház Örkény István: Tóték című jól ismert tragikomédiáját.

Az előadást Funtek Frigyes rendezte, az őrnagy szerepében Csankó Zoltánt, Tótként pedig Ungvári Istvánt láthatja majd a Kisfaludy terem közönsége.

A Bábonyban, hegyvidéki nyugalomban élnek Tóték, akik a falu félbolond postásának legnagyobb örömére négyen vannak. Egy szép nap beállít a fronton harcoló fiuk parancsnoka, Varró őrnagy, hogy náluk töltse kéthetes szabadságát. Ettől kezdve mindenestül felfordul a tűzoltóparancsnok; Tót, felesége; Mariska és leányuk; Ágika élete. Szokásos napi rutinjuk helyett, a kilenc hónapos frontszolgálat során idegbeteggé vált őrnagy kedvét keresve reggeltől estig, majd estétől reggelig dobozolnak. Tóték a józan ész határait feszegetve mindent megtesznek, hogy a fiuk az őrnagy jóindulatának köszönhetően megmeneküljön a szenvedéstől. Ám a falu postásának jóvoltából még csak nem is sejthetik, hogy áldozatuk mennyire hiábavaló.

- - -

Huzella Júlia (képen) a Tótékban mutatkozik be a győri közönségnek. Örkény István tragikomédiájában Ágika szerepében ismerhetjük meg a Színház- és Filmművészeti Egyetem utolsó éves hallgatóját. A fiatal tehetség a Győr24-nek nyilatkozott:

"Ez az első vidéki szereplésem, de nagyon élvezem. Várom már a bemutatót, de őszintén szólva kicsit félek is tőle, hiszen úgy érzem, hogy még annyi mindent kellene tennem, és biztosan sok mindenre még nem jöttem rá teljesen, amire lehet, hogy az elkövetkező hétben már nem is fogok. Az viszont nagyon megnyugtató, amikor már majdnem teljes egészében látjuk a darabot, amikor már összeáll az egység, és nem csak egy-egy jelenetet próbálunk."

Huzella Júlia a Györgyike drága gyermekben megismert Menczel Andreával kettőzött szereposztásban játssza Ágika szerepét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:14, szombat | Helyi

Az életed egy hajó – Mit gondolsz, megfelelően kormányozod?

2024. Április 20. 08:13, szombat | Helyi

Nagyüzemben a traffipaxok

Lakott területen belül fülelték le a legtöbb gyorshajtót Győr-Moson-Sopron vármegyében.

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.