Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Október 10. 17:33, csütörtök | Belföld

José Carreras- koncert nyitja a Miskolci Operafesztivált 2020-ban

José Carreras- koncert nyitja a Miskolci Operafesztivált 2020-ban

José Carreras hangversenyével kezdődik 2020-ban a 20. Bartók Plusz Operafesztivál Miskolcon, a rendhagyó koncert helyszíne a város jégcsarnoka lesz – jelentették be a szervezők.

Kesselyák Gergely fesztiváligazgató elmondta: “a sztárvendéggel csúcsra ér” az operafesztivál, amely megalapítása óta missziójának tekinti, hogy a legmagasabb zenei kultúrát képviselve tegye fontossá és érdekessé Miskolcot. Szólt arról a koncepcióváltásról is, amely a műfaj hagyományainak megtartása mellett lehetőséget nyitott az operajátszás és a kortárs zeneszerzés megújítására.

Alakszai Zoltán, Miskolc jegyzője úgy fogalmazott: a Bartók Plusz szimbóluma Miskolc fejlődésének. Ennek az eseménynek a fényében érzékelhető leginkább az az út, amit a város az elmúlt évtizedben bejárt. José Carreras miskolci fellépése újabb alkalmat kínál arra, hogy Miskolc és az operafesztivál a világ figyelmének középpontjába kerüljön – jelentette ki.

A miskolci fesztivál múltjára visszatekintve az alapítók egyike, Müller Péter Sziámi arról szólt, hogy sikerült megtartani a fesztivált a világ zenei térképén. Új perspektívákat adtak hozzá olyan új és úttörő programok, mint az Ezrek operája és a Bartók Plusz operaíró versenye. Ez utóbbival kapcsolatban Kesselyák Gergely elmondta: ötödik operaíró versenyét a Pavarotti Alapítvánnyal közösen írja ki idén a Bartók Plusz.

Forrás: MTI, Színház.org

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.