Városlista
2019. augusztus 21, szerda - Sámuel

Hírek

2018. Január 15. 13:15, hétfő | Belföld

Jótékonysági divatbemutató látássérültekkel

Jótékonysági divatbemutató látássérültekkel

2018. január 11-én jótékonysági estet rendezett a Bodor Tibor Kulturális Egyesület a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségében, Budapesten.

Az est célja, a Bodor Tibor Hangoskönyvtár fejlesztése volt. A szervezők és a közreműködő művészek szerették volna megmutatni, hogy milyen csodálatosan tudnak együtt dolgozni látássérült és látó emberek.

A Bodor Tibor Kulturális Egyesület meghívására a Merylin Modell Stúdió vezetője, Plósz Dóra egy formabontó ékszer bemutató ötletével állt elő, amelyben látó és vak modellek közösen mutatták be a K.V. art design ékszereit. A kiváló sminkekért pedig köszönet Perjés Lorettának és Stefanovszky Eszternek.

A stúdió tanárához, Szick Petra modell és szépségkirálynőhöz már eddig is közel állt a jótékonykodás, ezért még szívesebben vezette a lányokat a " kifutón".

A látássérült vendégek audionarrátor segítségével követték a színpadon zajló eseményeket. A 15 perces műsor végén a csapatot vastapssal jutalmazták. A stúdió vezetője és tanárai bíznak abban, hogy a jövőben is együtt dolgozhatnak majd a lányokkal. A műsor további részében Helle Maximilian, a Kotta nélkül formáció és Proksa Zoltán tenor szórakoztatták a közönséget. Az est zárásaként a K.V. art design, vagyis Kiss Virág látható és tapintható "Jól csak a szívével lát az ember" című kiállítása aratott nagy sikert mind a látó, mind a látássérült emberek körében. A szervezők és a fellépők áldozatos munkájának köszönhetően egy szívbemarkoló est jöhetett létre, aminek reményeink szerint még lesz folytatása.

Fotók forrása: Petra Szick Model Page - Facebook; Pap Berta; Hadls Fotó

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 21. 08:12, szerda | Belföld

Életműdíjat kapott Nagy Feró - Kiosztották a Petőfi Zenei Díjakat

Kezdetét vette a Strand Fesztivál Zamárdiban, ahol a nyitónapon tizenkét kategóriában már a negyedik alkalommal adták át a Petőfi Zenei Díjakat.

2019. Augusztus 21. 06:15, szerda | Belföld

Veszélyessé vált a Rám-szakadék a hulló kövek miatt

Hulló kövek miatt lett veszélyes a Rám-szakadék - írta a szerdai Magyar Hírlap.

2019. Augusztus 21. 06:05, szerda | Belföld

Átmeneti hidegfront után visszatér a hőség

Szerdán a többórás napsütést gomolyfelhők zavarják, de csak néhol alakul ki zápor, zivatar - írja előrejelzésében a koponyeg.hu. Az északnyugati szél sokfelé lesz erős, néhol viharos.

2019. Augusztus 20. 14:45, kedd | Belföld

A Richter új gyógyszerkészítményt vezetett be Európában

A Richter Gedeon Nyrt. a Terrosa bioszimiláris teriparatide készítményének európai bevezetéséről tájékoztatta kedden az MTI-t.