Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Január 15. 13:15, hétfő | Belföld

Jótékonysági divatbemutató látássérültekkel

Jótékonysági divatbemutató látássérültekkel

2018. január 11-én jótékonysági estet rendezett a Bodor Tibor Kulturális Egyesület a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségében, Budapesten.

Az est célja, a Bodor Tibor Hangoskönyvtár fejlesztése volt. A szervezők és a közreműködő művészek szerették volna megmutatni, hogy milyen csodálatosan tudnak együtt dolgozni látássérült és látó emberek.

A Bodor Tibor Kulturális Egyesület meghívására a Merylin Modell Stúdió vezetője, Plósz Dóra egy formabontó ékszer bemutató ötletével állt elő, amelyben látó és vak modellek közösen mutatták be a K.V. art design ékszereit. A kiváló sminkekért pedig köszönet Perjés Lorettának és Stefanovszky Eszternek.

A stúdió tanárához, Szick Petra modell és szépségkirálynőhöz már eddig is közel állt a jótékonykodás, ezért még szívesebben vezette a lányokat a " kifutón".

A látássérült vendégek audionarrátor segítségével követték a színpadon zajló eseményeket. A 15 perces műsor végén a csapatot vastapssal jutalmazták. A stúdió vezetője és tanárai bíznak abban, hogy a jövőben is együtt dolgozhatnak majd a lányokkal. A műsor további részében Helle Maximilian, a Kotta nélkül formáció és Proksa Zoltán tenor szórakoztatták a közönséget. Az est zárásaként a K.V. art design, vagyis Kiss Virág látható és tapintható "Jól csak a szívével lát az ember" című kiállítása aratott nagy sikert mind a látó, mind a látássérült emberek körében. A szervezők és a fellépők áldozatos munkájának köszönhetően egy szívbemarkoló est jöhetett létre, aminek reményeink szerint még lesz folytatása.

Fotók forrása: Petra Szick Model Page - Facebook; Pap Berta; Hadls Fotó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő