Városlista
2019. december 10, kedd - Judit

Hírek

2018. Január 15. 13:15, hétfő | Belföld

Jótékonysági divatbemutató látássérültekkel

Jótékonysági divatbemutató látássérültekkel

2018. január 11-én jótékonysági estet rendezett a Bodor Tibor Kulturális Egyesület a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségében, Budapesten.

Az est célja, a Bodor Tibor Hangoskönyvtár fejlesztése volt. A szervezők és a közreműködő művészek szerették volna megmutatni, hogy milyen csodálatosan tudnak együtt dolgozni látássérült és látó emberek.

A Bodor Tibor Kulturális Egyesület meghívására a Merylin Modell Stúdió vezetője, Plósz Dóra egy formabontó ékszer bemutató ötletével állt elő, amelyben látó és vak modellek közösen mutatták be a K.V. art design ékszereit. A kiváló sminkekért pedig köszönet Perjés Lorettának és Stefanovszky Eszternek.

A stúdió tanárához, Szick Petra modell és szépségkirálynőhöz már eddig is közel állt a jótékonykodás, ezért még szívesebben vezette a lányokat a " kifutón".

A látássérült vendégek audionarrátor segítségével követték a színpadon zajló eseményeket. A 15 perces műsor végén a csapatot vastapssal jutalmazták. A stúdió vezetője és tanárai bíznak abban, hogy a jövőben is együtt dolgozhatnak majd a lányokkal. A műsor további részében Helle Maximilian, a Kotta nélkül formáció és Proksa Zoltán tenor szórakoztatták a közönséget. Az est zárásaként a K.V. art design, vagyis Kiss Virág látható és tapintható "Jól csak a szívével lát az ember" című kiállítása aratott nagy sikert mind a látó, mind a látássérült emberek körében. A szervezők és a fellépők áldozatos munkájának köszönhetően egy szívbemarkoló est jöhetett létre, aminek reményeink szerint még lesz folytatása.

Fotók forrása: Petra Szick Model Page - Facebook; Pap Berta; Hadls Fotó

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 10. 11:00, kedd | Belföld

Működnek az új magyar zsebműholdak

Az első jeleket egy japán rádióamatőr vette körülbelül 4 órával a december 6-ai felbocsátás után a SMOG-P-ről és az ATL-1-ről egyaránt.

2019. December 10. 08:17, kedd | Belföld

Hihetetlen halálos baleset adatokról számolt be a MÁV

Összesítette a MÁV az eddigi, a vasúti átjáróban történt baleseteket. Az adatok szerint idén kevesebb volt a baleset mint a múlt évben, de többen haltak meg.

2019. December 10. 07:54, kedd | Belföld

Elkészült Buda 21. századi étlapja

A Kés-Villa-Buda Egyesület 12 étterme összeállította a budai vendéglátás legautentikusabb étlapját, hogy megmutassa, mit tud a 21. században a hagyományokon alapuló, őszinte budai konyha.

2019. December 10. 07:40, kedd | Belföld

December 15-től új vasúti menetrend lép életbe

December 15. vasárnaptól lesz érvényes a vonatok 2019-2020-as menetrendje.