Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Július 08. 18:12, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - fotó: pixabay

Jótékonysági kutyafesztivált rendeznek a fővárosban

Jótékonysági kutyafesztivált rendeznek a fővárosban

Jótékonysági kutyafesztivált rendeznek július 21-én a budapesti Bókay-kertben, ahol az állatvédelem és a felelős állattartás fontosságára kívánják felhívni a figyelmet a szervezők.

A szakmai előadások és bemutatók mellett könnyűzenei koncertek és játékok is várják a kutyabarát közönséget a DogMopolitan elnevezésű programon - közölték a szervezők.

A Rex Kutyás Egyesület segítségével tanácsot kaphatnak a résztvevők arra, hogyan készüljenek egy új kiskutya érkezésére, valamint az első időkhöz is hasznos tanácsokkal látják el a gazdákat. Lesz szó a szobatisztaságra nevelésről, beilleszkedésről és a szeparációs szorongás megelőzéséről is.

A Murmuczok Állatgyógyászati Centrum munkatársai az egyik legveszélyesebb, parazita által terjesztett betegségről, a szívférgességről, valamint az ez elleni védekezési és kezelési lehetőségekről tartanak előadást, de az állatok helyes táplálásáról is lesz szó a kutyamasszázs és a hidroterápia jótékony hatásai mellett.

A Pestlőrinci Kutyaiskola a kutyatámadás kiváltó okait részletezi majd, valamint beszélnek szakértők a segítő kutyák jótékony hatásairól, valamint az állatok elvesztése miatti gyászról is.

Az előadásokat és bemutatókat kirakodóvásár kíséri, ahol a kutyás termékek mellett számos fajtamentő és állatvédő egyesülettel is meg lehet majd ismerkedni.

A fesztivál szervezőinek célja, hogy minden évben egy kisebb, rászoruló menhelyet támogassanak, így az első évi gyűjtéssel az EbÁrvaház menhely munkáját szeretnék segíteni.

A kutyás programok mellett a gyerekeket a Grimm-Busz színház előadása is várja, a színpadon pedig fellép Vastag Csaba, a Happy Gang, a Kiscipő zenekar és a Kozmix is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.