Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Október 28. 14:17, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Jövő héttől ismét igényelhető az iskolatej-támogatás

Jövő héttől ismét igényelhető az iskolatej-támogatás

November 2-től lehet benyújtani a támogatási kérelmet.

A 2011. szeptember 1. és 2011. október 31. közötti szállítási időszakra személyesen vagy postai úton a kérelmező székhelye szerint illetékes megyei MVH kirendeltséghez – olvasható a Magyar Agrárkamara közleményében.

Ebben az évben 800 millió forint jut az iskolatej program támogatására. Ennek feltételeit a 2011. évi iskolatej program szabályozásáról szóló 44/2010. (XII. 22.) VM rendelet rögzíti. Az intézményfenntartókon túl idén már azok a tejfeldolgozók is igényelhetnek támogatást, akik piaci lehetőséget látnak a programban. A településeket adóbevételük és hátrányos helyzetük figyelembevételével a rendelet három csoportba sorolja, ami alapján 20, 50 vagy 100 százalékos támogatást kaphatnak az iskolatej programra. A program keretében a támogatás segítségével tanítási napokon 2,5 deciliter tejet, vagy azzal egyenértékű ízesített tejkészítményt vagy ömlesztett sajtot kaphatnak az óvodások illetve az iskolások.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 2/2011. (I.13.) számú közleménye szerint támogatás a 2011. szeptember 1. és 2011. október 31. (IV. időszak) közötti időszakban kiszállított tejtermékek után igényelhető.

A támogatási kérelmet és ezzel egyidejűleg az adott időszakra vonatkozó számlák másolati példányait és azok összesítőjét az adott szállítási időszakot követő harmadik hónap utolsó napjáig kell benyújtani személyesen vagy postai úton a kérelmező székhelye szerint illetékes megyei MVH kirendeltséghez.

A támogatás igénybevételéhez fontos tudni, hogy támogatási kérelmet csak az említett rendelet 5. §-a szerinti jóváhagyási kérelemmel rendelkező kérelmező nyújthat be. A jóváhagyással nem rendelkező kérelmezőnek az MVH közlemény 1. számú mellékletében közzétett jóváhagyási kérelmet kell benyújtania. A kérelmező köteles továbbá a megkötött szállítási szerződés másolati példányát a szállítási időszak kezdetét követő tizenöt napon belül, a szerződésmódosítás másolati példányát pedig a megkötésétől számított tizenöt napon belül benyújtani az MVH-hoz – emlékeztet a Magyar Agrárkamara.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.