Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. December 28. 09:17, csütörtök | Helyi

Jövőre átlagosan 5-10 százalékkel emelkedhetnek az ingatlanárak

Jövőre átlagosan 5-10 százalékkel emelkedhetnek az ingatlanárak

Jövőre 5-10 százalékkal nőhetnek az árak az ingatlanpiacon, miután várhatóan 20-30 százalékkal bővül az adásvételek száma

Az ok a nagyobb befektetői aktivitás, az első lakásvásárlókat célzó támogatások és a kamatok csökkenésének hatása a Duna House előrejelzése szerint.

Az ingatlanközvetítő cégcsoport jövő évi trendeket összefoglaló elemzésében kiemelte: idén 2013 után a leggyengébb évét zárhatja az ingatlanpiac, a tranzakciószám 90-100 ezerre csökkenhet, jövőre 110-130 ezerre nőhet. A bővülést erősítheti a jelenlegi széles ingatlankínálat, hiszen 60-70 százalékkal több eladásra kínált ingatlanból választhatnak most a vevők.

Hangsúlyozták: a nagyvárosi ingatlanok mellett a jó elhelyezkedésű kistelepülések lehetnek az otthonkeresők és befektetők elsődleges célpontjai. A másik fontos trend a piacon, hogy a csok plusz, a megemelt falusi csok és a babaváró támogatásoknak köszönhetően az eddigieknél nagyobb segítséget kapnak a családok. A támogatások mellé kedvezőbb önerőszabályok párosulnak: a korábbi 20 százalék helyett 10 százalékra csökken az önerő aránya és az ingatlanvásárlás 80 millió forintos vételárig illetékmentes lesz.

Az emelkedő hitelkamatok miatt az idén jelentősen visszaesett az ingatlanhitelezés és a hitelből vásárlók aránya, ez jövőre megváltozhat a csökkenő kamatpálya, az önkéntes kamatplafon és az összességében erősödő bizalom miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.

2024. Május 01. 09:12, szerda | Helyi

Megnyerte a férfi kézilabda bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC

A hátralévő 3 forduló eredményétől függetlenül már most megnyerte a bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC csapata.

2024. Május 01. 07:13, szerda | Helyi

Először nyílt fotókiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában

„Hommage fekete-fehérben: tisztelgés Győr városa és a Széchenyi István Egyetem előtt” címmel nyílt kiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában a napokban.

2024. Április 30. 09:16, kedd | Helyi

Győr lett a Kinder Kupa egyik magyarországi állomása

A RÁBA ETO tenisz szakosztályának egyik célja, hogy ismét Győrbe hozzanak országos teniszversenyeket.