Városlista
2020. október 20, kedd - Vendel

Hírek

2012. Május 09. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr24 / MTI

Újraindult a győri egyházmegyét érintő sikkasztási per

Újraindult a győri egyházmegyét érintő sikkasztási per

A vádirat szerint az egyházmegye két korábbi alkalmazottja mintegy 450 millió forintot használt fel szabálytalanul, az összeg kétharmada megtérült.

Újrakezdődött a Győri Törvényszéken kedden a helyi egyházmegyénél vélelmezett sikkasztás miatt indult büntetőper.

Máté Kinga bíró, a törvényszék szóvivője elmondta: azért kellett elölről kezdeni a bírósági eljárást, mert a januári indulás óta változás állt be az ügyet tárgyaló tanács összetételében. A vádirat szerint az egyházmegye két korábbi alkalmazottja mintegy 450 millió forintot használt fel szabálytalanul, az összeg kétharmada megtérült.

Az ügyészség szerint a főszámvevő és a főkönyvelő – kihasználva, hogy az egyházmegyénél gyakorlatilag nem volt belső ellenőrzés – 2005 és 2009 között önhatalmúlag, saját hasznukat is szolgálva rendelkeztek e pénzek felett.

A főkönyvelő a peranyag szerint korábban azt közölte, nem volt tudomása az eljárás tárgyát képező átutalások céljáról, míg Tóth György elsőrendű vádlott, az egykori főszámvevő a keddi tárgyaláson is azzal védekezett: minden kérdéses forint az egyházmegye gyarapodását szolgálta, és ez ki is mutatható.

A tárgyalás július 5-én tanúk meghallgatásával folytatódik, közülük Tóth György mintegy másfél tucat ember esetében kérte, hogy személyesen is adják elő, mit tudnak az ügyről.

MTI / Győr24

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 03. 14:03, csütörtök | Helyi

Merre tart 2020-ban a győri ingatlanpiac?

Győrben stagnálnak az ingatlanárak

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Október 20. 18:01, kedd | Külföld

Kína megelőzte Észak-Amerikát a mozis jegyárbevételi piacon

Kína 2020-ban hivatalosan is megelőzte Észak-Amerikát a legnagyobb mozis jegyárbevételi piacok versenyében - adta hírül a The Hollywood Reporter.