Városlista
2020. július 5, vasárnap - Sarolta, Emese

Hírek

2012. Május 09. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr24 / MTI

Újraindult a győri egyházmegyét érintő sikkasztási per

Újraindult a győri egyházmegyét érintő sikkasztási per

A vádirat szerint az egyházmegye két korábbi alkalmazottja mintegy 450 millió forintot használt fel szabálytalanul, az összeg kétharmada megtérült.

Újrakezdődött a Győri Törvényszéken kedden a helyi egyházmegyénél vélelmezett sikkasztás miatt indult büntetőper.

Máté Kinga bíró, a törvényszék szóvivője elmondta: azért kellett elölről kezdeni a bírósági eljárást, mert a januári indulás óta változás állt be az ügyet tárgyaló tanács összetételében. A vádirat szerint az egyházmegye két korábbi alkalmazottja mintegy 450 millió forintot használt fel szabálytalanul, az összeg kétharmada megtérült.

Az ügyészség szerint a főszámvevő és a főkönyvelő – kihasználva, hogy az egyházmegyénél gyakorlatilag nem volt belső ellenőrzés – 2005 és 2009 között önhatalmúlag, saját hasznukat is szolgálva rendelkeztek e pénzek felett.

A főkönyvelő a peranyag szerint korábban azt közölte, nem volt tudomása az eljárás tárgyát képező átutalások céljáról, míg Tóth György elsőrendű vádlott, az egykori főszámvevő a keddi tárgyaláson is azzal védekezett: minden kérdéses forint az egyházmegye gyarapodását szolgálta, és ez ki is mutatható.

A tárgyalás július 5-én tanúk meghallgatásával folytatódik, közülük Tóth György mintegy másfél tucat ember esetében kérte, hogy személyesen is adják elő, mit tudnak az ügyről.

MTI / Győr24

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 24. 11:10, szerda | Helyi

Tudnivalók a különböző klíma típusokról

A klímaválasztás a minden korábbinál szélesebb kínálat ellenére sem egyszerű feladat.

2020. Június 15. 14:56, hétfő | Helyi

Neked mi a sztorid? Meséljen helyetted a Pandorád!

A Pandora roppant különleges színfolt az ékszerek világában. Tudtad, hogy ékszerrendszereivel anélkül mondhatod el a történeted, hogy akárcsak egy szót is szólnál? Mutatjuk, hogyan!

2020. Június 07. 13:30, vasárnap | Helyi

Vessünk magokat gyorsan és pontosan

Tavasszal a mezőgazdaság egyik legnagyobb feladata a szélesebb sortávolságú, nagyobb területeken termesztett növények – mint pl. a kukorica – vetése.

2020. Június 02. 09:08, kedd | Helyi

Ennyibe kerül a szemműtét