Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Április 24. 13:30, kedd | Helyi
Forrás: Revita TV

Jubilált a Szeretet Napok

Jubilált a Szeretet Napok

A Győri Püspökség még 2003-ben indította el jótékony kezdeményezését a Szeretet Napokat, mellyel a dévai ferences misszió munkáját és az árva gyerekeket kívánják támogatni.

Az elmúlt csaknem 10 évben közel 40 millió forintot gyűjtöttek így össze a szervezők, ez a felajánlás 2012-ben tovább gyarapodott. Az idei programokon püspöki szentmise, játszóház, vetélkedő és koncert várta az adakozó kedvűeket.

Dr. Pápai Lajos megyéspüspök celebrálásával tartottak szentmisét vasárnap a Bazilikában. A Szeretet Napok idei rendezvényének egyik meghatározó eseményén Böjte Csaba testvér is részt vett, hiszen éppen az általa vezetett dévai ferences missziót, és az erdélyi árva gyerekeket támogatja a Győri Püspökség a befolyt bevételből.

A jubileumi találkozó délután szabadtéri programokkal folytatódott. A Káptalandombon ugrálóvár, gasztronómiai vetélkedő, finom étkek, és ízletes nedűk várták az érdeklődőket és a híveket, hogy a Szeretet Napok segítségével tovább növeljék az elmúlt évtizedben gyűjtött 39 milliós adomány összegét.
A karitatív akció vasárnap délután Palya Bea koncertjével zárult, aki két éves kihagyás után, szívesen látogatott Győrbe, a szeretet és az adakozás jegyében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:14, szombat | Helyi

Színművészek hívták fel a figyelmet a menhelyi állatokra

A győri állatmenhelyre látogattak a Pincérfrakk utcai cicák című előadás alkotói.

2024. Május 04. 07:15, szombat | Helyi

Ha lopástól félti a biciklijét, kenesse le a rendőrökkel!

Különleges lopásgátló módszert vet be a győri rendőrség: speciális pasztával kenik be a kerékpárokat. Az eljárás mikéntjéről a helyi rendőrség sajtóosztályát kérdeztük.

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.